Na jučerašnjoj sednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Fudbalskog saveza BiH na kojoj se odlučivalo o licencama klubova koji su aplicirali za učešće u Premijer ligi BiH za takmičarsku sezonu 2016/17. donesene su odluke da se licence za takmičenje izdaju entitetskim šampionima, Krupi iz Krupe na Vrbasu i Metaležu iz Jajca. ovom prilikom odbijen zahtev Zvijezde iz Gradačca za izdaavanje licence.

-Ovo je velika pobeda fudbala i hvala ljudima iz Saveza koji su imali poverenje u Fudbalski klub Krupa i omogućili nam da igramo na našem terenu kao domaćini. Nastojaćemo sve one uočene nedostatke na našem stadionu da otklonimo i da potpuno spremni i takmičarski i organizaciono uđemo u novu istorijsku sezonu u Premijer ligi BiH – istakao je Dragomir Buco Ilić, „alfa i omega“ Krupe.

Komisija je na jučerašnjoj sednici, a prema zaključku Izvršnog odbora FS BiH, izvršila  proveru dostavljene dokumentacije po pitanju licence Čelika iz Zenice, te je jednoglasno zaključeno da nema elemenata za povlačenje licence za pomenuti klub.

Zbog propusta u dostavljanju i ažuriranju dokumentacije, Prvostepena komisija je uputila predlog Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza BiH da se zenički Čelik novčano kazni zbog neizvršavanja obaveza u postupku licenciranja klubova.

prijedor24h