U okviru međunarodne akcije “Kruna” policijski službenici MUP-a Republike Srpske uhapsili su osam lica osumnjičenih za neovlašćeno prodavanje ličnih dokumenata državljana BiH pripadnicima kriminalnih grupa iz regiona koji se dovode u vezu sa najtežim krivičnim djelima, potvrđeno je danas i u MUP-u Republike Srpske.

U Hrvatskoj su uhapšena tri lica, a u Sloveniji dva. Među uhapšenima u BiH je i jedna policijska službenica. Pretreseno je više lokacija na području Republike Srpske, FBiH, Hrvatske i Slovenije.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, rekao je da je riječ o zajedničkoj akciji policijskih agencija u Republici Srpskoj, FBiH, Hrvatskoj i Sloveniji, a koja traje od 2015. godine.

Prema njegovim riječima, lažna dokumenta su dobila i neka lica koja su članovi tzv Šarićeve grupe, te da su uhapšeni za tu uslugu naplaćivali 3.000 evra.

Pojedini mediji su danas naveli imena uhapšenih osoba. Kako se nezvanično saznaje, u RS su uhapšeni Boban Pećanac, Danijel i Nemanja Bikić, Milenko Tamburić, Željko Ćumić, Mustafa Cerić, Stanko Grahovac i Zorica Knežević, kao i jedna osoba s područja Federacije BiH. Takođe, tri osobe su uhapšene u Hrvatskoj, a dvije u Sloveniji.

USKORO OPŠIRNIЈE

RTRS