Pet članova Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor: Milenko Đaković, Ranko Vučković, Dalibor Majkić, Jovan Janjić i Predrag Šorga, koji se dva puta nisu odazvali na poziv predsjednika kluba Branislava Rokvića, uputili su dopis prvom čovjeku „rudara“ u tehničkom mandatu, jer je podnio ostavku, da sazove sjednicu uprave.

U dopisu koji je potpisalo pet pomenutih članova Upravnog odbora Rudar Prijedora, od 16. juna 2016. godine, piše:

„Poštovani predsjedniče, imajući u vidu trenutno izuzetno teško stanje u kom se nalazi FK Rudar Prijedor, a za koje cijenimo da ste Vi najodgovorniji, zahtijevamo hitnu sjednicu Upravnog odbora kluba sa samo jednom tačkom dnevnog reda:

  1. Funkcionisanje kluba u narednom periodu do održavanja vanredne Skupštine.“

Kako smo uspjeli da saznamo nakon ovog dopisa sjednica uprave „rudara“ sazvana je za sutra (srijeda) u 14.30 časova, na kojoj bi trebalo da bude imenovana privremena komisija koja će voditi brigu o radu i funkcionisanju kluba.

Predsjednik Rokvić, za kojeg fudbalska javnost u Prijedoru tvrdi da sve konce vuče po nagovoru Stanka Vujkovića, direktora RŽR „Ljubija“, inače protjeranog iz fudbalskih foruma zbog dokazanog kriminala, iako je imenovan na odgovornu funkciju iz delegacije drugog, najvećeg sponzora „Arcelor Mittala“, prvi put je izgubio većinu u upravi kojom predsjedava u finišu prvenstva, početkom maja, kada je htio da smijeni trenera Zlatka Jelisavca. Drugi put se to dogodilo 3. juna kada Petrašin Rodić, član uprave i sportski direktor Stojan Janjetović nisu ispoštovali odluku Upravnog odbora vezanu za izbore u Gradskom FS Prijedor.

Tada je Rokvić, zajedno sa još trojicom članova Upravnog odbora, označenih kao Vujkovićevi ljudi podnio ostavku, a sa njim u paketu su otišli još: potpredsjednik Goran Mikanović, te članovi Drago Milošević i sporni Petrašin Rodić, koji je na upravi kluba glasao za jednu, a na Skupštini GFS digao ruku za drugu opciju.

Poslije ostavki četvorice od devetorice članova UO Rudar Prijedora došlo je do blokade rada, zakazivana je i u dva navrata Skupština kluba, ali je i otkazivana jer nije bilo saglasnosti sva tri sponzora kluba („Arcelor Mittal“, Grad Prijedor i RŽR „Ljubija“). Na taj način je predsjednik Skupštine Ognjen Hrnjak ispadao smiješan jer je i on, ispostavilo se, radeći po nalogu u firmi pretpostavljenog Vujkovića naprasno sazivao najviše klupsko tijelo i ostao bez podrške većine. Dobro obaviješteni izvori iz Grada na Sani ističu da je Hrnjak sazivao sjednice da rehabilituje Rokvića poslije ostavke i da Skupština kluba „pokrije“ igrarije osmišljene u kabinetu direktora RŽR „Ljubija“.

Stanku Vujkoviću, direktoru RŽR „Ljubija“, poslije poraza na izborima u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora GFS Prijedor, ali i izborima u samoj gradskoj kući fudbala jedini preostali adut ostao je u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor da se rehabilituje od počinjenog kriminala u fudbalu. Kako sada stvari stoje, fudbalskim žargonom rečeno, primiće i treći pogodak i doživjeti katastrofalan poraz!

Sutrašnja sjednica Upravnog odbora Rudar Prijedora daće odgovore na mnoga pitanja koja se tiču kluba, fudbala u Prijedoru i njegove budućnosti.

zahtjev clanova uo rudara

 

prijedor24h