Ni drugi put uzastopno predsjednik Rudar Prijedora Branislav Rokvić nije uspio da okupi Upravni odbor, na danas zakazani sastanak u 14.30 časova nisu došla petorica članova ovog tijela, ali za razliku od prethodnog skupa sada su potpisali zajedničku izjavu.

Milenko Đaković, Ranko Vučković, Jovan Janjić, Dalibor Majkić i Predrag Šorga su u pismu naveli da ne žele da rade sve dok se pojedinci izdižu iznad Upravnog odbora i prekrajaju već donesene klupske odluke umjesto da ih poštuju. U njihovoj zajedničkoj izjavi piše:

„Imajući u vidu sistem i način rada pojedinih članova Upravnog odbora FK Rudar Prijedor besmisleno je održavati dalje sjednice i donositi bilo kakve odluke jer se iste niti poštuju niti primjenjuju.

Očito je da se radi o sistemu iznad sistema, jer ako pojedinci zastupaju lične interese, što je evidentno, i uzimaju za pravo i stavljaju sebe iznad Upravnog odbora i njegovih odluka, i pri tome ne snose nikakve posljedice, onda ova Upravni odbor nema nikakav legitimitet.

Ako zaposleni u ovom klubu na visokim pozicijama mogu da iznose javne uvrede protiv članova Upravnog odbora, te iste uprave koja im obezbjeđuje egzistenciju, bez apsolutno ikakve reakcije ili odgovornosti za svoje postupke, onda je bespredmetno dalje pričati o bilo čemu.

Sve ovo, i još mnogo drugih stvari na koje smo upozoravali, ukazuje da se radi o nekim drugim ciljevima koji, nažalost, nisu u interesu i za dobro Rudar Prijedora, već naprotiv, isključivo lični, i shodno tome ne želimo da učestvujemo u daljem radu ovog Upravnog odbora”.

Upravni odbor FK Rudar Prijedor jednoglasno je predložio svog bivšeg igrača Slavišu Kralja za predsjednika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor, a delegat kluba Petrašin Rodić (kao zamjenski umjesto Mladena Parhamova) bojkotovao je legalnu Skupštinu GFS Prijedor u Rudničkoj direkciji i podržao nelegalni skup u hotelu „Prijedor“ koji je izabrao kvazi predsjednika Stojana Janjetovića.

Janjetović, inače nije imao podršku matičnog kluba za pomente izbore i umjesto da podnese ostavku on se upustio u destrukciju i rušenje jednoglasnih odluka Upravnog odbora Rudar Prijedor. Pored toga putem drštvenih mreža jezikom mržnje, neukusno je napadao pojedine članove uprave i direktora Vukašina Đakovića, takođe i Slavišu Kralja zbog čega je dobio opomenu pred tužbu za klevetu.

Prvi put predsjednik Rudar Prijedora Branislav Rokvić nije imao kvorum u finišu Premijer lige BiH kada je želio da smijeni šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca. Tada pored pomenutih pet članova uprave ni šesti, Drago Milošević, nije dijelio mišljenje s predsjednikom Rokvićem i već tada se vidjelo da je prvi čovjek kluba izgubio autoritet.

Zbog Petrašina Rodića i Stojana Janjetovića „pukla“ je uprava kluba koji je ovog ljeta ispao iz Premijer lige BiH. Očigledno su se stvorila dva nepomirljiva tabora.

dopis clanova upravnog odbora rudara predsjedniku rokvicu

prijedor24h