Zlatko Jelisavac, stručnjak iz Novog Grada sa UEFA profi licencom ostaće na klupi prvoligaša Republike Srpske Rudar Prijedora, saznaje naš sajt.

Trener koji obavlja i selektorsku funkciju u kadetskoj reprezentaciji Republike Srpske koja je nedavno na memorijalu „Stevan Nešticki“ osvojila odlično drugo mjesto (poraz na penale u finalu od domaćina Vojvodine) tako će dobiti priliku da radi na dugoročne staze, u kontinuitetu i pripremi „rudare“ za iskušenja koja ih očekuju u sezoni 2016/17. u izuzetno jakoj konkurenciji.

Prema izvorima bliskim prijedorskom prvoligašu Jelisavac će dobiti podršku tročlane prinudne uprave koja je imenovana nakon „raspada“ Upravnog odbora kluba zbog negativnog uticaja jednog od tri sponzora, RŽR „Ljubija“ čiji direktor Stanko Vujković je želio da napravi opstrukciju i na mala vrata „progura“ projekat „većine“ u Skupštini kluba što je, po sreću Rudar Prijedora, u dva navrata osujećeno, pa je rezultat svog tog nesređenog stanja imenovanje tročlane Komisije u sastavu: Ranko Vučković, Dalibor Majkić i Drago Milošević, uz direktora Vukašina Đakovića.

Takođe, saznajemo da će prinudna uprava „rudara“ prvi sastanak održati u četvrtak na kojoj će donijeti odluku o nastavku saradnje sa Jelisavcem, ali i razduženjem sportskog direktora kluba Stojana Janjetovića.

prijedor24h