Policija je juče uhapsila Dušana Pavlovića (40) pod optužbom da je preksinoć sa više uboda nožem usmrtio komšiju Dragišu Kostića (59) u selu Pejovcu kod Trstenika.

Zločin se odigrao ispred prodavnice “Koles”, čiji je vlasnik bio Dragiša Kostić. Kuće ubice i ubijenog nalaze se na 20 metara jedna od druge, a porodice Pavlović i Kostić su, prije ovog brutalnog zločina, bile u dobrim odnosima.

Kako pričaju u Pejovcu, Dragiša je prekjuče sa Dušanovim ocem i još nekoliko ljudi bio na Moravi, gdje su u “dobrom raspoloženu” spremali gulaš. Uveče su došli pred prodavnicu i nastavili da piju.

Tada je ispred Kostićeve prodavnice došao i Dušan Pavlović. Nakon nekoliko pića, Dragiša i Dušan su se posvađali oko gajbica koje je, navodno, Pavlović svojevremeno ukrao. Rasprava se, kažu očevici, završila tako što je Kostić nekoliko puta udario Pavlovića. Poslije toga ovaj je otišao kući i uzeo nož, vratio se pred prodavnicu i zadao Kostiću devet udaraca u grudni koš, a zatim pobjegao u kuću i zaključao se.

“Dragiša je, onako izboden, sjeo na gajbice a komšije su pozvale Hitnu pomoć i odmah su ga prevezli u Kruševac, ali nisu uspjeli da ga spasu”, ispričao nam je Slobodan Marković.

Porodica Kostić se u Pejovac doselila sa Kosova prije više od 30 godina. Dragiša i supruga Milanka imaju četvoro djece, tri ćerke i sina.

Po odobrenju tužilaštva policija je Dušanu Pavloviću odredila zadržavanje do 48 sati a očekuje se da bude saslušan u petak prije podne.

izvor: Blic.rs