Iako takmičarska sezona 2016/17. još nije završena predsjednik tročlanog tijela – Komiteta za hitna pitanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Dalibor Majkić sazvao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o postignutim rezultatima i planovima, da li su ispunjeni, ocijenivši ukupnu situaciju u klubu.

-Osjetila se potreba da se osvrnemo na ono što smo uradili u dosadašnjem toku prvenstva. Pred start sezone smo rekli da je naš glavni cilj opstanak, formiran je Komitet za hitna pitanja koji je umjesto Upravnog odbora preuzeo rukovođenje kluba i zatekli smo situaciju koja nije mnogo obećavala. Samo su tri igrača bila pod ugovor, a očega dvojica juniora, nije bilo igrača ni za trening, ali smo uspjeli da se konsolidujemo i sada smo na drugom mjestu. Svaka priča o tome da li je cilj ispunjen ili nije za mene je u najmanju ruku smiješna. On je apsolutno premašen i na tome čestitam igračima i stručnom štabu – istakao je predsjednik „rudara“ Dalibor Majkić.

On je istakao da je Rudar Prijedor preprošle sezone kada je bio šampion Republike Srpske pod rukovodstvom Zorana Bujića imao 44 boda iz 26 utakmica, a sada ima toliko iz 24 kola.

-Uveli smo trend koji bi trebalo da nastavimo, u narednom periodu obavićemo razgovore sa ljudima koji vode Grad Prijedor i našim glavnim sponzorima  i dogovoriti se oko ciljeva u sljedećoj sezoni. Možda ne ja, nego neko drugi će istaći koji su sljedeći ciljevi koji trebaju svaki put jasno d abudu definisani. Tada se možemo pogledati u oči i reći ispunjen ili nije ispunjen. Prezadovoljni smo jer smo do šestog kola bili vodeći na tabeli, a do 16. kola praktično egal s Borcem. U direktnom susretu s Banjalučanima smo i oštećeni što nije razlika od tri već šest bodova, u Mrkonjić Gradu protiv Slobode nam nisu dosuđena dva penala. Ne želim da ovo zvuči kao alibi, nije nam zbog toga uskraćeno prvo mjesto, već bi naš bodovni saldo bio veći – dodao je Majkić.

Prvi čovjek kluba je dodao da je za klub jako važno što ima mlade igrače koji blistaju u ovoj sezoni: Nemanju Marića, Ognjena Davidovića, Stefana Gavranovića, Ervina Ćatića koji je pauzirao zbog operacije slijepog crijeva, Aleksandra Vojinovića, Ognjena Jaćimovića…

prijedor24h