U Trofejnoj sali na banjalučkom Gradskom stadionu danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je prisustvivao član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Darko Milunović.

Darko Milunović govorio je o tekućim pitanjima unutar samog kluba, odnosno izgradnji pomoćnih terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona, nedavno održanoj donatorskoj večeri, planiranim prihodima kluba u narednom periodu, infrastrukturnim zahvatima na zapadnoj tribini…

–Tender za izgradnju pomoćnih terena je raspisan i radovi bi trebalo da počnu najkasnije 1. avgusta i planiranom dinamikom trebalo bi da traju četiri nedjelje. Biće izgrađen jedan pomoćni teren sa vještačkom travom, te jedan manji za mlađe naraštaje, uz sve prateće sadržaje. Takođe, planirani su i određeni zahvati na zapadnoj tribini, odnosno renoviranje postojećih loža. Planiramo da napravimo osam otvorenih i 16 zatvorenih loža, koje bi se po cijenama od 10.000 maraka (otvorena), odnosno 5.000 maraka (zatvorena) prodavale potencijalnim ulagačima u klub – istakao je Milunović.

On je dodao da klub traži i generalnog sponzora.

-U narednoj sezoni cilj je i da Borac ima svog generalnog sponzora koji bi, za cijenu od 200.000 maraka, dobio reklamni prostor na novom dresu Borca koji će izrađivati firma Diadora, a tom sponzoru bi pripalo i 300 sezonskih karata koje će se prodavati po cijeni od 30 maraka. Takođe, planiramo i potpisivanje govora sa zlatnim sponzorom po cijeni od 100.000 maraka čiji logotip bi se našao na poleđini dresa, ispod broja. Sam dres bi trebalo da bude promovisan u julu. Što se tiče sezonskih karata, te karte bi važile i kao karte lojalnosti, bile bi uključene u sistem Lyoness, odnosno kupci tih karata bi kupovinom robe u preko 100 trgovačkih centara u Banjaluci koji su uključeni u Lyoness projekat jedan odsto donirali klubu. Karte bi trebalo da sve nađu na Gradskom stadionu već od sljedećeg petka (8. jul), a njihova prodaja i distribucija, uz prateću marketinšku kampanju počela bi od 11. jula – istakao je Milunović i na kraju govorio o donatorskoj večeri održanoj u šatoru na Gradskom stadionu:

-Što se tiče donatorske večeri, organizacija je koštala oko 30.000 maraka, prihod od donatorske večeri je oko 200.000 maraka, a do sada je na račun Borca uplaćeno oko 150.000 maraka – precizirao je Darko Milunović.

Tekst i foto: fkborac.net