Šampion Republike Srpske Fudbalski klub Krupa odigrao je prvu prijateljsku utakmicu na pripremama na Zlatiboru i sa 3:2 pobijedio srpskog superligaša Mladost iz Lučana.

Blistao je na ovom susretu dvostruki strijelac Elvir Koljić koji je i na utakmici protiv Metaleža, prije polaska za Srbiju, zatresao mrežu rivala. Treći pogodak za Krupljane djelo je Obrena Cvijanovića tri minuta prije kraja susreta.

Nakon ove utakmice šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević sa svojim pomoćnicima bio je jako zadovoljan i raspoložen, a ovako je vidio utakmicu i izjavio za Sportski Žurnal:

starcevic1

-Prikazali smo kvalitetnu predstavu i zabilježili pozitivan rezultat što nas raduje. Bila je to utakmica visokog ritma. U dva poluvremena sa različitim timovima odigrali smo veoma dobro protiv kvalitetne ekipe Mladosti iz Lučana i slavili zasluženu pobjedu. Na taj način pripreme na Zlatiboru nastavljamo u jednoj veoma pozitivnoj i lepoj atmosferi.

Već sada se može reći da se fudbaleri Krupe nalaze u odličnoj formi za prvenstvo koje počinje 23. jula za njih domaćom utakmicom protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

-Možemo da budemo zadovoljni, ali pred nama je još uvijek dosta posla, moramo da otklonimo uočene nedostatke u narednim utakmicama. Svi golovi u meču sa Lučancima su postignuti u drugih 45 minuta, u odbrani ćemo morati da napravimo čvrstinu. Imamo još dovoljno vremena da sve kockice složimo u mozaik kako želimo – dodao je Starčević.

Golgeterska forma Elvira Koljića sve u klubu čini srećnim. Radi se o odličnom napadaču, prvom strijelcu kluba iz šampionske sezone Prve lige Republike Srpske koji će biti velika uzdanica Krupljana u premijerligaškoj konkurenciji.

-Koljić se nalazi u top formi i neka tako što duže ostane. Radi se o kvalitetnom golgeteru na kojeg računamo najozbiljnije u sezoni u kojoj bi trebalo da napravi iskorak u karijeri. Osim toga mogu da budem zadovoljan i većinom igrača i njihovim izdanjem u sudaru sa Lučancima, mladi golman Mladen Ilić odbranio je tri zicera i pokazuje da stasava u pouzdanog čuvara mreže na kojeg najozbiljnije računamo. Kada podvučemo liniju ova prva utakmica na Zlatiboru je bila više nego uspješna – dodao je na kraju Slobodan Starčević, trener Krupe.

Krupljani su na Zlatiboru kompletirali spisak rivala u prijateljskim utakmicama. Već u subotu, 2. jula odmjeriće snage sa subotičkim Spartakom, tri dana kasnije planirana je i utakmica sa Javorom iz Ivanjice, dok je posljednji protivnik 9. jula šampion Crne Gore Mladost iz Podgorice kojeg s klupe vodi nekadašnji trener Borca iz banjaluke Nikola Rakojević.

prijedor24h/Sportski žurnal