Fudbaleri Krupe sutra od 17.30 časova gostuju na Olimpijskom stadionu “Koševo” u Sarajevu, a rival im je jedan od naozbiljnijih pretendenata na najviši plasma, ekipa Sarajeva.

-Mali smo klub i sanjali smo ovakve utakmice da igramo protiv renominirane ekipe na najvećem stadionu u BiH. Nakon tri odigrana kola i pet osvojenih bodova, iako postoji žal za tri boda koja smo izgubili u posljednjim minutama u utakmici protiv Radnika na domaćem terenu, bili smo rapoloženi u radu u pripremama za utakmicu protiv Sarajeva u gostima – rekao je Slobodan Starčević.

Svjesni su u taboru šampiona Republike Srpske da se Sarajevu ne prijeti, ali…

-Želimo da odigramo utakmicu kvalitetno i borbeno i vidimo koliko u ovom trenutku ova mala talentovana ekipa može parirati glavnom favoritu za prvo mjesto. Borićen+mo se, imamo svoju računicu, i nadamo se – dodao je Starčević istakavši da je uoči utakmice u gradu na Miljacki jedini rovit ofanzivac Slobodan Milanović.

Štoper Krupe Aleksandar Vukotić svjestan je da je bordo tim veliki favorit ali ističe da on i saigrači na travu Koševa neće iznijeti bijelu zastavu.

-Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Sarajeva jednog od favorita za osvajanje šampionske titule. Sigurno da je Sarajevo veliki favorit i da neće biti nimalo lako, ali u utakmicu ulazimo potpuno rasterećeni. Ovaj meč je veliki izazov za našu mladu ekipu, i nadamo se da se ćemo se iz Sarajeva vratiti neporaženi – rekao je Vukotić.