Više od 100 navijača bugarskog fudbalskog kluba “Beroe” i Banjalučana učestvovalo je kasno sinoć u masovnoj tuči ispred Hotela “Bosna“ u Banjaluci.

10.04 – Navijač Fudbalskog kluba “Beroe” iz Bugarske teško je povrijeđen u masovnoj tuči ispred banjalučkog hotela “Bosna”, a povrede je zadobilo još dvadeset lica, rečeno je Srni u Policiji Republike Srpske.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka uhapsili su znatan broj bugarskih navijača koji se nalaze u sjedištu Centra na saslušanju.

U masovnoj tuči, koja se dogodila u 1.00 čas prošle noći, polupana su stakla na ulaznim vratima hotela “Bosna” i razbacan je inventar u obližnjoj bašti kafića “Debela Berta”.

Više informacija o cijelom događaju biće poznato po završetku uviđaja i kriminalističke obrade nad uhapšenima.

08.07 – Policija od ranog jutra vrši uviđaj ispred hotela, a prilaz području oko hotela i dalje je blokiran.

Oko hotela su i dalje vidljivi tragovi nasilja, krv, polupan inventar, oružje učesnika u tuči. Kako javlja “EuroBlic”, pab “Debela berta”, koji je u sastavu hotela, u potpunosti je demoliran.

Navijače iz Bugarske čuva policija u jednom hostelu u centru Banjaluke jer postoji opasnost od još većih nereda, a prema nezvaničnim inforamcijama, oduzeti su pasoši od 20 bugarskih navijača.

Policija je od učesnika tuče zaplijenila palice, mačete, metalne šipke.

bugarski navijaci-haos u banjaluci

Sinoć je dvadesetak Bugara palilo baklje, a potom je nastao haos. Јedni tvrde da su tokom divljačkog pohoda polupali stakla na ulaznim vratima hotela. Dijelove stakla su koristili u tuči, tako da je više lica povrijeđeno, dok je jedan mladić zadobio teže posjekotine na nozi.

Drugi svjedoci, međutim, uvjeravaju okupljene da su Bugari zapravo napadnuti i da su se samo branili.

Nedugo zatim stigla je i policija, koja je gostujuće navijače privela u stanicu CЈB Banjaluka.

Revanš utakmica između bijeljinskog Radnika i Beroe, u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, igra se u četvrtak u Banjaluci, sa početkom u 18 sati. Prvi meč je završen rezultatom 0:0.

bugarski navijaci-haos u banjaluci (2)

RTRS