Smjene gradskih funkcionera u Bijeljini Milorada Sofrenića i Huse Zečkanovića su legalne, potvrdilo je Ministarstvo lokalne uprave i samouprave, saopštili su danas predstavnici nove skupštinske većine u Bijeljini.

S druge strane, iznenađeni su ekspresnom odlukom Okružnog suda u Bijeljini koji je donio presudu da se ova dva smijenjena gradska funkcionera vrate na posao.

Predstavnici većine poručuju da će ponovo smijeniti Sofrenića i Zečkanovića na prvoj narednoj sjednici gradskog parlamenta.

Јedina ispravna zamjerka Suda je da nismo dobro napisali rješenje o razrješenju Milorada Sofrenića,a  tu ćemo grešku ispraviti već na narednom skupštinskom zasjedanju, poručuje nova skupštinska većina.

“Milorad Sofrenić je 5,5 miliona ostavio obaveza prema dobavljačima i na sljedećoj sjednici mi ćemo Milorada Sofrenića u skladu sa zakonom ponovo smijeniti”, izjavio je danas Mićo Todorović, zamjenik predsjednika Skupštine grada Bijeljina.

Optužbe da je nova skupštinska većina svojim potezima oštetila budžet su neosnovane. Imenovanjem smijenjenih načelnika na mjesta savjetnika gradonačelnik Mićić nanio je štetu gradskom budžetu, tvrde radikali.

“Obavještavamo javnost da će Skupština grada Bijeljina na svom redovnom zasjedanju iskoristiti sve pravne mehanizme i ponovo razriješiti načelnika odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića i zamjenika gradonačelnika Husu Zečkanovića”, kaže Milenko Mitrović, šef odborničkog kluba Srpske radikalne stranke.

Ne ulazim u nadležnosti skupštine, ali rukovođenje gradskom upravom je u mojim rukama, poručio je gradonačelnik Mićo Mićić novoj skupštinskoj većini.

“Taj cirkus i kriza oko vlasti i ono što oni pokušavaju da destabilišu gradsku upravu ne mogu i neće uspjeti jer zakon je na mojoj strani. Cirkus dalji da rade to je njihov obraz”, rekao je Mićić.

Bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost nova skupštinska većina radi u interesu građana, poručuju iz SNSD-a.

“Da je dva mjeseca kasnio regulacioni plan centra grada- on je kasnio dvije godine, ne dva mjeseca, to neka se bivša većina zapita zašto je kasnio dvije godine. Mi smo samo pokušali da ispravimo neke greške koje su oni u prethodnom periodu donosili”, kaže Slobodan Petrić šef odborničkog kluba SNSD-a.

Prema današnjim najavama smjene i postavljenja gradskih funkcionera ponovo će biti ključne tačke dnevnog reda narednog skupštinskog zasjedanja.

RTRS