Kandidat Pokreta uspješna Srpska za gradonačelnika Bijeljine, Zlatko Maksimović, demantovao je tvrdnje potpredsjednika bijeljinskog SDS-a da je nova skupštinska većina u Bijeljini oštetila gradski budžet za 3,5 miliona KM.

Potpredsjednik Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini, Milorad Sofrenić, izjavio je danas da je nova skupštinska većina u Bijeljini, nedonošenjem odluke o prodaji gradskog građevinskoj zemljišta u industrijskoj zoni, oštetila gradski budžet za 2,5 miliona KM.

Oko milion maraka je, tvrdi Sofrenić, gradski budžet izgubio i zbog činjenice da skupštinska većina nije usvojila regulacioni plan Centar, što je onemogućilo naplaćivanje rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Na ove optužbe, odgovorio je kandidat Pokreta uspješna Srpska za gradonačelnika Bijeljine, Zlatko Maksimović. On je u izjavi za Press demantovao navode potpredsjednika bijeljinskog SDS-a.

“Netačne su tvrdnje ljudi iz bijeljinskog SDS-a. Zašto oni nisu donijeli odluku o prodaji građevinskog zemljišta u proteklih deset godina? Prodali bi je, navodno, tokom posljednja dva mjeseca. To nije tačno”, kategoričan je Maksimović.

On je dodao da će biti donesen kvalitetniji prijedlog odluke i da će on biti usvojen u interesu građana Bijeljine.

Izvor: Pressrs.ba