Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas da politički predstavnici okupljeni oko takozvanog Saveza za promjene dozvoljavaju svojim koalicionim partnerima, prije svega, Bakiru Izetbegoviću i Denisu Zvizdiću, da uslovljavaju Republiku Srpsku.

On je dodao da to pokazuje dovođenje u vezu pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu sa mehanizmom koordinacije.

“Metod ucjene nije dobar u ovoj zemlji i to, prije svega, dovoljno govori o tome da političke stranke iz Federacije BiH imaju mlađeg partnera u institucijama BiH, a to je takozvani Savez za promjene”, rekao je Košarac novinarima.

Košarac ističe da je nedopustivo da ljudi iz takozvanog Saveza za promjene ćute, te zapitao zašto ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović dopušta da se njegove kolege, prije svega, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić ponaša na takav način.

“Zašto ministar Šarović dozvoljava da Zvizdić na taj način iznosi stavove jer Zvizdić nije Savjet ministara. Priča o tome da u vezi Stragegije o saobraćaju nisu dobili mišljenje Vlade Republike Srpske je priča za malu djecu”, dodao je Košarac.

On je rekao da ministar Šarović ne može pričati da je neobaviješten o tome šta je na dnevom redu Savjeta ministara.

“Iako je upoznat o tome na samoj sjednici Savjeta ministara BiH, zašto nije reagovao i tražio mišljenje Vlade Republike Srpske? Zašto ćute i iz kog razloga dozvoljavaju ovakav razvoj događaja u institucijamama BiH”, zapitao je Košarac.

SRNA