U novu sezonu Fudbalski klub Rudar Prijedor ulazi sa mnogo problema jer je klub, zbog nerješene situacije i nedefinisanog stava, podijeljenje uprave, kasnio u svakom segmentu nakon ispadanja iz Premijer lige BiH.

Na konferenciji za novinare u klupskom press centru pričali su, o trenutnoj situaciji predsjednik Komiteta za hitna pitanja Dalibor Majkić i generalni direktor Vukašin Đaković.

rudar-majkic-djakovic-jelisavac-maric1

 

-Pripreme su u poodmakloj fazi, hvala saradnicima Đakoviću, članovima Komiteta Mikanovića i Vučkoviću, stručnom štabu Jelisavcu njegovim saradnicima, igračima, svi zajedno svo se izvukli iz teške situacije u koju smo bili došli da krenemo od nule. Napravili smo ekipu, kakva je takva, zasnovana i utemeljena na našim trenutnim mogućnostima. Duboko vjerujemo u nju, momci su ozbiljno radili uz maksimalno zalaganje, ozbiljan trud, neće ni rezultat izostati. Nećemo ih teretiti rezultatom, većina igrača rođena je 1995. i 1996. godine. Ovom prilikom zahvaljujem se i našim sponzorima – istakao je Dalibor Majkić.

Potom se prvi čovjek kluba osvrnuo i na mnoge nerješene stvari unutar kluba:

-Kao Komitet za hitna pitanja počeli smo da radimo samo sa tri igrača pod ugovorom, niko nije pričao sa igračima poslije ispadanja. Sada imamo 18 igrača pod ugovorom i praktično formirali smo ekipu. A samo prije tridesetak dana bili smo bukvalno bez ekipe. Paralelno rješavamo i sistem funkcionisanja. Krenuli smo u priču pravljenja dokumenata, definiciju normi i standarda ponašnja. Ne treba klub da robuje pojedincima, mora da ima standarde, uređen sistem. Donijeli smo Pravilnik o nagrađivanju i kažnjavanju igrača, pa Kodeks ponašanja igrača, članova kluba i roditelja. Ako se ne ponašaš po njima onda si sankcionisan, ako se ponašaš ideš u sistem bićeš nagrađivan. Rudar Prijedor ne smije da zavisi trenutno od imena koje rukovodi klubom. Sutra kada se nešto promijeni, opet ista priča.

Ljudi koji su se izdizali iznad kluba sada su tamo gdje su i zaslužili da budu.

Radimo na toj ideji sistematizacije radnih mjesta u klubu. Do sada nisu postojali dokumenti o sistematiziaciji, nije se definisalo ko šta radi ni ko za šta odgovara. Neko mijenja plate po svome, neko sklapa ugovore igračima, a niko nije definisao ko šta radi. Pored sistematizacije moja prva obaveza je da se ekipa spremi, a za koju će to mjesto biti dovoljno ne znam, niti to može bilo ko da kaže. Moraju se znati norme ponašanja.

Posljednjih dana aktuelna je tema igrača Bojana Burazora, a o tome prvi čovjek kluba kaže:

-Bojan Burazor je pravno igrač Rudar Prijedora. Mnogi su željeli da zakomplikuju situaciju u tome neće uspjeti, taj igrač je mnogo zadužio Rudar Prijedor. Problem koji imamo sa Bojanom će se riješiti, mi kredibilitet Rudar Prijedora ne smijemo rušiti, ovo je obziljan kolektiv. Inače, još uvijek smo u procesu sagledavanja situacije i dugovanja prema igračima i ne bih sada donosio preuranjene zaključke. Rješavaćemo pitanje ne samo Milutinovića, jer još nismo ušli u stvarna dugovanja, već i pitanja Radoje i Ćuluma.

Na kraju i informacija da će Rudar Prijedor svoje prvenstvene utakmice u Prvoj ligi Republike Srpske ove jeseni najvjerovatnije igrati u Ljubiji.

prijedor24h