U prostorijama rudničke direkcije u Prijedoru večeras je održana Skupština Fudbalskog kluba Rudar Prijedor čiji su članovi razriješili dužnost Komiteta za hitna pitanja koji je u posljednjoj sezoni u Prvoj ligi vodio klub i uspostavio konsolidaciju u organizacionom segmentu.

Zbog toga su članovi najvišeg klupskog tijela Komitet za hitna pitanja preimenovali u Upravni odbor. Dogovoreno je da tri glavna sponzora Grad Prijedor, „Arcelor Mital“ i RŽR „Ljubija“ imenuju po jednog člana uprave (do sada, prije Komiteta za hitna pitanja bila su po tri predstavnika svakog od sponzora). Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković predložio je Ranka Vučkovića, člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, Mladen Jelača u ime Arcelor Mitala izabrao je Dalibora Majkića, koji ostaje na predsjedničkoj funkciji u zvaničnoj formi prvog čovjeka UO, dok je prvi čovjek RŽR „Ljubija“ Stanko Vujković, inače suspendovani član nekadašnjeg Izvršnog odbora FSRS, predložio delegata Prve lige Republike Srpske, Gorana Mikanovića.

Direktor FK Rudar Prijedor Vukašin Đaković predlagao je da se u novom klupskom statutu koji je usvojen stavi „klauzula“ da Upravni odbor broji od tri do pet članova, zbog mogućnosti da se u svakom trenutku priključi jedan od potencijalnih novih sponzora, ali njegov prijedlog nije prošao, tako da je kompletno uporište finansijske i organizacione konstrukcije ostalo na tri sponzora.

Usvojeni su svi izvještaji u ovakvoj prilici koji se podnose, a svojih „pet minuta“ imao je i predsjednik Skupštine Rudar Prijedora Ognjen Hrnjak.

Treba istaći da su članovi Skupštine odali priznanje treneru kadeta kluba Srđanu Marjanoviću, koji su u Mostaru osvojili titulu prvaka BiH, on je dobio klupsku plaketu, a čelnici kluba su obećali da će ovaj uspeh biti i novčano nagrađen za jednog od najperspektivnijih stručnjaka iz čijeg gnijezda su, između ostalog, izašli: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Ajdin Redžić, Dejan Inđić, Nemanja Petrović, Nermin Hodžić, Amir Kukavica… I neki novi klinci iz sezone 2016/17. šampioni BiH!

Teksti i foto: prijedor24h.net