Danas je u Banjaluci u 62. godini, iznenada, od posljedica srčanog udara, preminuo dugogodišnji novinar i vlasnik kompanije „Nezavisne novine“ Željko Kopanja, koji je uz izuzetnu novinarsku karijeru za Banjalučane i Krajišnike ostao upamćen i kao izuzetno talentovani fudbaler.

Igrao je u zlatnoj generaciji juniora banjalučkog Borca zajedno sa Abidom Kovačevićem, da bi kasnije nosio dres Progresa iz Kneževa. Njegov fudbalski talenat zapazio je i zagrebački Dinamo u kojem je proveo nekoliko mjeseci.

Bio je i izuzetno uspješan fudbalski radnik. Prije pet godina, kao potpredsjednik Fudbalskog kluba Borac, izuzetno angažovan mnogo je doprinio da velikan sa Trga Republike Srpske konačno izađe iz sivila i na poseban način osvoji Kup BiH i šampionsku krunu, odnosno poslije 18 godina pauze ponovo zaigra na međunarodnoj sceni.

U „Nezavisnim novinama“ pokrenuo je akciju Izbor najboljih sportista  BiH koja je postala najprestižnija akcija te vrste za vrednovanje učinska sportista na prostoru cijele BiH.

Bio je prijatelj sa brojnim sportskim velikanima: Miroslavom Ćirom Blaževićem, Miljanom Miljanićem, Ivicom Osimom, Josipom Katalinskim, Radovanom Bisićem…

Iako je 1999. godine preživio atentat sa teškim tjelesnim povredama, nastavio je da se bori i živi sa još većom energijom i žarom.

Vrijeme i mjesto sahrane Željka Kopanje biće naknadno saopšteni.

prijedor24h