Rukometašice prijedorske “Mire” intezivno se pripremaju za naredna takmičenja. Nakon prozivke i rada na Gradskom stadionu i Sportskoj dvorani „Mladost“, te sistematskih ljekarski pregleda, od juče ekspedicija “Mire” boravi na Kozari.

U sklopu sedmodnevnih priprema na Mrakovici treninge će imati tri puta dnevno. Na Kozari boravi 16 djevojaka među kojima i povratnice u tim:  Azra Bašanović i Jelena Torbica.

Na Kozari se pripremaju:  Dunja Kunovac, Adrijana Damjanović, Jelena i Dragana Mutić, Šejla Kararić,  Duška Tintor, Darjana Vukliš, Marija Gligorević, Tea Sladaković, Anja  Suvajac,  Azra Bašanović, Jelena Torbica,  Sanja Vukman, Dajana Rosić,  Milica Ćorić i Milica Veselinović. Najiskusnija igračica Nevena Lukač, zbog porodičnih obaveza, nije sa djevojkama  na Mrakovicu i radi će po posebnom programu. Dragana Dojčinović, zbog sezonskog rada u Hrvatskoj, će se priključiti ekipi početkom septembra.

Zadovoljna uslovima na pripremama je trener Ljubica Ivetić koja ističe: – Na Mrakovici ćemo boraviti sedam dana i raditi  tri  treninga dnevno. Boravak na našoj planini je već tradicija kluba i pokazao se kao dobar vid visinskih priprema, jer se stiče snaga i kondicija. Trčanje ćemo bazirati po stazicama koje su napravljene u šumi, svakako i rad na stepenicama je nezaobilazan.  Sve djevojke su prošle sistematski-ljekarski pregled i zdravlje je na zadovoljavajućem nivou. U jutranjim terminima  je rad u teretani, a naveče u dvorani i počinjemo rad sa loptama do kraja avgusta. Septembar je predviđen za pripremne utakmice i turnire. Prvenstvo prema nezvaničnim informacijama počinje u drugoj polovini septembra. Izvlačenje parova je 23. avgusta, ističe Ljubica Ivetić.

Na Kozari, ovoj oazi mira i zdravlja, očekuje se  da će “Mirine” djevojke napuniti “akumulatora” za Premijer ligu  i Kup BiH, Kup Republike Srpske i, prvi put nakon sedam pokušaja, nastup u Čelendž kupu gdje im je protivnik ekipa iz Holandije.„Virto Quintus“ iz Poeldijka, nedaleko od Haga.

rtvprijedor