Prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u vaterpolu proslavili su noćas navijači širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Na ulicama Beograda odmah nakon što je završeno finale protiv Hrvatske, krenule su kolone automobila centralnim ulicama, a ljubitelji sporta koji su utakmicu upratili u baštama i kafićima proslavili su pobjedu uz pjesme i klicanje Srbiji.

Skandiralo se Srbiji, vaterpolistima, selektoru Dejanu Saviću, a pjevala se pjesma koju su srpski delfini zapjevali odmah nakon finala: “Osvojili smo sve” sa jasnom aluzijom na činjenicu da je Srbija kompletirala sve moguće titule u svom vlasništvu.

Na ulicama Banjaluke je bilo veselo – istaknute su srpske zastave, a uz zvuke sirena čuli su se i povici: “Srbija, Srbija”.

Gradom su odjekivale i eksplozije od pirotehničkih sredstava.

slavlje navijaca

Uspjeh je proslavljen i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Ulicama Kosovske Mitrovice kružili su automobili okićeni zastavama Srbije, a građani su se okupili kod glavnog mosta na Ibru gdje se klicalo Srbiji i pjevalo i uz paljenje baklji.

Na licu mjesta mogli su se vidjeti i pripadnici Kosovske policije.

Inače susret Srbije i Hrvatske budno je praćen u kafićima na sjeveru Kosova a u Leposaviću utakmica je praćena putem video bima na otvorenom.

Sa prozora automobila, ali i mnogih domova u Podgorici, vijorile su se srpske zastave, klicalo se “Srbija, Srbija”, a pored petardi /topovski udar/, bilo je i vatrometa, ali i pucnjeva iz vatrenog oružja, prenose crnogorski mediji.

RTRS