Seks je zanimljiv baš zato što možete da prekršite mnoga pravila i da isprobate nešto novo svaki put – ali to ne znači da možete da zanemarite neke osnovne smernice. Baš kao što postoje dame i džentlmeni na ulici, postoje i ispod jorgana, a ovo su njihove odlike.

Moramo se kupati, voda nije skupa

Tuširanje vam oduzima pet minuta vremena – zašto biste onda legli u krevet neokupani? Naravno da svakome može da se desi da tu i tamo ne stigne da se “sredi”, ali to ne bi trebalo da vam uđe u naviku. Ovo je posebno važno pravilo za parove koji su duže u vezi, pa su navikli na neke stvari.

Zašto vam kupanje ne bi bilo u sklopu predigre?

Dame su uvek na prvom mestu

Nekadašnja mišljenja da džentlmen nakon „obavljenog“ posla može da se okrene na drugu stranu i zaspi, danas su prilično deplasirana. Danas je pitanje časti i lepih manira pružiti dami barem jedan orgazam i nakon njega, malo nežnosti. Zašto? Zato što je postorgazmična faza kod žena sporija i odvija se postepenije nego kod muškaraca. To znači da žena može i nakon velikog „O“, da nastavi da uživa u seksu, dok bi muškarac, nakon orgazma, najradije zaspao ili gledao TV.

Ne znači NE!

Lako biste mogli da se prevarite, pa da pomislite da je ovo svakome jasno – ali baš i nije. Kad muškarac kaže “ne”, žena često nastavi da pokušava i da insistira. I kad žena kaže “ne”, muškarac ipak krene da joj ljubi vrat i da se nada da će nešto uspeti. Ovo zaista nije dobar potez – ako je vaš partner raspoložen za seks, staviće vam to do znanja. Ako nije, nema potrebe da isistirate.

Bezobrazne reči – samo umereno

OK je s vremena na vreme ubaciti poneku bezobraznu reč, ali je ovde jako važno pronaći granicu! Ako znate da vaša devojka ne uživa u tome, zaista je bezveze da vam izleti neka uvreda usred naleta strasti – ne samo da ćete uništiti seks za to veče, već je pitanjei kad ćete ga ponovo imati. “Bezobraznice”, “nevaljalice” i tome slični izlazi su u redu – ali bi bolje bilo da držite jezik za zubima ako poželite da uzgovorite nešto baš vulgarno.

Nikada nemojte da lažirate

Brojne žene smatraju da je oskarovski odglumljen orgazam stvar lepih manira. Kao što je slučaj sa svim obmanama u životu, ni ova ne vodi u ništa dobro. Velike su šanse da ćete, ako stalno lažirate orgazam, osećajući obavezu da nastavite tu šaradu, na kraju zaista osujetiti svaku šansu da ga doživite. Obavezani visokim očekivanjima vašeg partnera, vi ulazite u zatvoreni krug, kvarite svaku šansu da otvoreno predložite i probate nove tehnike, koje bi vas dovele do orgazma. Svako ima pravo na svoje male tajne, ali one koje se tiču seksualnih potreba nikako ne smete da krijete od svog partnera.

24sata