Za ženu rođenu u znaku Device važi da je vrlo saosećajna i odgovorna, dok se za muškarce rođene u ovom horoskopskom znaku smatra da imaju tajanstvenu prirodu…

Žene rođene u znaku Device

Karakter

Devica je analitična, precizna, marljiva, metodična, praktična, preopširana, plemenita, požrtvovana,spretna, Devica voli da bude o svemu obaveštena ili ide u potpunu suprotnost i povlači se u sebe. Nervira jeprimitivizam bilo koje vrste, indiskrecija i tračarenje. Od Device nećete nikada čuti nešto neumesno, ona dobro zna kako da se postavi u određenom momentu.

Ona brine o sitnim stvarima,vrlo je saosećajna prema bolesnima, starima,bolećiva je i vrlo odgovoranaprema deci, u stanju je da se interesuje za njihove interese, da se odrekne mnogo čega da bi ona bila srećna. Potiskuje emocije i sklona je da pati od raznih strahova u vezi sa zdravljem. Devica je u ljubavi nenametljiva, očekuje da je uvek drugi primete, teško da čini prvi korak, čeka da bude osvojena, ne trpi poraze, spremna je da istrpi uvrede, pleni otmenošću, uzdržanošću, Kada je u emotivnoj vezi ispunjava partneru sve želje, bar u početku, ili se trudi da ostavi takav utisak. Devica ume rafinirano da se nametne, da pogodi želje osobe koja joj se dopada.

Najbolje se slaže sa: Bikom, Devicom, Škorpijom, Ribom Jarcem.

Najčešće profesije: socilajni radnik, pisac, ekonomista, profesor, novinar, dizajener, slikar, arhitekta, psiholog.

Bolesti od kojih najčešće boluje, osetljivi organi: želudac, žuč, srce na nervnoj bazi, oscilacije pritiska, glavobolje, problemi sa očima, limfni sistem.

Najbolji dan, broj i planeta koja ima na nju najveći uticaj: sreda, broj 6, Merkur, Uran i Pluton

Omiljena boja: terakot, petrolej, tamno zelena, boja starog zlata
Drago kamenje i plemeniti metali: sardoniks, platina, žad, malahit, topaz, ćilibar
Omiljeno cveće i životinje: od cveća – lavanda, valerijana, orhideja, ljubičica, žuta ruža, a životinje su psi i mačke.

Omiljeni odevni predmet – elegantan tašna moguće od reptila, ništa napadno, klasični kostimi, elegantni kišni mantili postavljeni krznom, kvalitetne cipele.

Kurir