Direktoru bolnice u Istočnom Sarajevu Goranu Todoroviću prijećeno je smrću. SMS poruka puna prijetnji stigla je na mobilni telefon njegove supruge. Sve je prijavio policiji. Iz CЈB Istočno Sarajevo saopštili su da su otkrili pošiljaoca sporne poruke i da je sada na potezu Okružno tužilaštvo.

Direktor bolnice u Istočnom Sarajevu Goran Todorović tvrdi da je na meti od kada je u svoje ruke preuzeo bolnicu Kasindo. Vrhunac je bila SMS poruka koju je dobila njegova supruga. U poruci su tražili ostavku.

Todorović kaže da je u poruci pisalo da “ako ne odstupi sa mjesta direktora da će ubiti i njega i njegovog sina i da stalno prate svaki njihov korak…“

I prije ove SMS poruke bilo je pritisaka. Nakon anonimne prijave, na provjeri su i diplome doktora Todorovića.

Todorović ističe da je to “dio sinhronizovane kampanje protiv njega lično i protiv politike koju u ovoj bolnici sporovodi ministarstvo zdravlja”.

Policijska stanica Istočno Novo Sarajevo, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijela je izvještaj protiv M.G, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti. Policija je utrvdila da je diploma vjerodostojna.

“Na Medicinskom fakultetu u Beogradu utvrđeno je da je Goran Todorović bio upisan na specijalizaciju opšte hirurgije, te da je položio specijalistički ispit za šta mu je izdato uvjerenje i diploma. U toku su dodatne provjere na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.“

Doktor Todorović kaže da su novonastala dugovanja bolnice Kasindo smanjena sa sedam miliona na 530 hiljada. U toku je tender za izgradnju nove bolnice i opremanje novoizgrađenih poliklinika. Možda i to nekome smeta.

RTRS