Zdravko Ostojić, predsednik Komisije za sport Grada Prijedora urpiličio je posetu Gradskom Fudbalskom savezu Prijedor. U ime domaćina Ostojića su ugostili i sa njim razgovarali o mnogim aktulenim stvarima u sportu Grada na Sani predsednik i potpredsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj i Vukašin Đaković, kao i predsednik UFSI GFS Prijedor Drago Lukić, te sekretar Petar Krajišnik.

-Razgovarali smo o aktuelnom stanju u prijedorskom fudbalu i poziciji naših klubova u odnosu na klubove susednih opština, a razgovarali smo i o aktivnostima i organizaciji GFS Prijedor u narednom periodu prema zacrtanom Planu i programu. Gospodina Ostojića upoznali smo s mnogim stvarima i dao je saglasnost da nam Grad Prijedor u narednom periodu pomogne u još boljoj organizaciji Saveza i fudbala – istakao je predsednik Gradskog FS Prijedor Slaviša Kralj.

Takođe, predstavnici priejdorskog fudbala zatražili su da Gradska uprava u narednom periodu ima kvalitetniji uvid i pravovremene informacije. Ukazano je i na potrebu pomoći, pre svega, klubovima Četvrte i Pete lige koji su u neravnnopravnom položaju u odnosu na klubove područja.

-Svi naši klubovi su opterećeni finansijskim izdavanjima koja su skoro duplo veća od prihoda koje imaju. Kao ključni problem svih negativnih dešavanja je aposrtrofiran upravo nedostatak finansija.Predočene su i naše aktivnosti kojima pokušavamo sa strane Saveza da umanjimo troškove takmičenja.  Dogovoreno je da se predloži i način saradnje između Grada i GFS Prijedor, u pismenom obliku dostavi Komisiji za sport na razmatranje za sledeću godinu – dodao je Kralj.

Dogovoreno je isto da GFS Prijedor Komisiju za sport Grada Prijedor upozna i obavesti sa aktivnostima po Planu i programu, a to su organizacija dečijih liga, Zimske i Ljetnje, reprezentativnih akcija, Radničke lige, Kup takmičenja, raznih turnira, organizovanja kampova, te razvoja ženskog i veteranskog fudbala kroz projekte.

-Dobili smo obećanje od Zdravka Ostojića u ime Grada Prijedora da će administrativna služba pomoći u realizaciji ovih ciljeva u skladu sa svojim mogućnostima. Zadovoljni smo epilogom ovog sastanka. zaključak je da GFS Prijedor želi da napravi pomak u pomoći klubovima u poboljšanju infrastrukture, kao i omladinskog fudbala koji je jako bitan segment – rekao je na kraju prvi čovek GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Đaković: Pomoć za razvoj fudbala

Potpredsednik GFS Prijedor i direktor najveće i najpoznatijeg kluba iz Prijedora, Rudar Prijedora, nakon sastanka je istakao:

-Pre svega želim da izrazim zadovoljstvo ovakvim radom i saradnjom Saveza sa Gradom Prijedor. Ovaj sastanak je koristan i bitan, a Rudar Prijedor će kao najizrasliji klub na ovoj regiji dati doprinos, shodno svojim mogućnostima, za razvoj fudbala. Ovim putem želim da najavim akciju postavljanja terena sa plastičnom travom u našem Gradu, na našem pomoćnom igralištu, koje će moći svi klubovi da koriste. Takav jedan teren nam je preko potreban.

Sportski žurnal