Bratislav Dikić, nekadašnji šef Žandarmerije, uhapšen je u Crnoj Gori zajedno sa grupom od najmanje 15 osoba za koju crnogorska policija ima saznanja da je planirala da u toku današnjih parlamentarnih izbora širom zemlje izazove nerede i oružane sukobe.

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije, kako sumnja crnogorska policija, planirala napade i akcije.

Na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru navodno unijela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smijenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, javljaju crnogorski mediji. Povodom ovog slučaja očekuje se i zvanično saopštenje crnogorske policije.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nije danas htio da komentariše noćašnje hapššenje, ističući da treba sačekati da se oglase nadležni crnogorski organi.

“Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori”, rekao je Vujanović, ali je dodao da je na državnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

Dikić je s mjesta komandanta Žandarmerije smijenjen u julu 2013. zbog komandne odgovornosti nakon dvostrukog ubistva u selu Zakuti za koje je osumnjičen žandar Aleksandar Krstić.

Mediji su pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović je izjavio, u četvrtak 13. oktobra, povodom održavanja izbora, nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

Blic