Elvedin Dino Begić, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u intervjuu “Dnevnom avazu” ponovio je da je umoran od obavljanja vodeće funkcije u Savezu.

Međutim, ono što zabrinjava jeste činjenica da se Begić poistovjećuje sa Savezom i donosi odluke unaprijed iako su one domen Izvršnog odbora i 15 članova fudbalske vlade od kojih je i on jedan.

-Ne možemo biti zadovoljni rezultatima. Selektoru Darku Nestoroviću, kojem je svakako istekao mandat, neće biti ukazano povjerenje – rekao je Begić.

Otkud on to zna? Zašto je Nestoroviću unaprijed presuđeno, a kao selector nije ni podnio selektorski izvještaj? Valjda o tome svoj stav treba da iznese prvo Tehničko odjeljenje i stručna služba, pa onda Izvršni odbor. Ali s obzirom da u penziju idu director Denijal Pirić i sekretar Murat Jaha, a umjesto njih treba da dođu Dalibor Šilić i Zoran Erbez Begić sebi uzima za pravu da prejudicira i donosi konačne odluke, presuđuje i smjenjuje.

Zbog čega je Begić ćutao kada je Darku Nestoroviću podvaljivano, kada pojedini igrači koji su imali pravo da igraju bili na tribinama uz obrazloženje da su dva žuta kartona suspenzija? Zbog čega se Begić nije oglašavao kada se pojedinim igračima nisu na vrijeme završavali pasoši da bi mogli da igraju za Zmajiće? Zašto Begić ne govori kakva se oligarhija okupila oko svih reprezentativnih selekcija?

I na kraju, mjesto selektora mlade reprezentacije BiH pripada Fudbalskom savezu Republike Srpske. Prije nego što je “izvalio konačno rješenje” red bi bio da se konsultovao sa entitetskim savezom iz Banjaluke. Begić izgleda priča kada samo njemu to odgovara, a kada ne – onda se sakrije daleko od očiju javnosti.

prijedor24h