Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) nikada nije bio jači. Finansijski i organizaciono stojimo najbolje od osnivanja i to je jedina istina kada pričamo argumentima, istakao je Darko Ljubojević (1D), potpredsjednik N/FS BiH (Arhiv AA - Anadolu Ajansı)

Nakon što je Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske eliminisala aktuelnog potpredsjednika krovnog Saveza Darka Ljubojevića iz Banjaluke iz konkurencije za funkcije u mandatnom periodu 2016. – 2020. godine, njegovi komitetski jarani Elvedin Begić i Ivan Beus stavili su se u službu da ga spasu pošto-poto.

Ova „troglava aždaja“ u fudbalu BiH koja je korumpiranija od nekadašnjeg tročlanog Predsjedništva u Zagreb i Švajcarsku su putovali da lobiraju za sebe da ostanu na vlasti novim dekretom UEFA kao prije pet godina, ali…

Elvedin Begić odavno nema uporište u matičnom FS Kantona Sarajevu jer je doveden za ruku na funkciju u ime muslimanskog naroda, baš kao i Beus i Ljubojević. Osim toga Begić je opterećen krivičnim prijavama za zloupotrebu položaja u Aerodromu „Sarajevo“ te nije nikakvo čudo što je najavio da „razmišlja da se kandiduje ponovo za funkciju predsjednika, jer je umoran“?!

Ivan Beus je uz pomoć Samira Pike Ćemalovića „namjestio“ izbore u Mostaru kako bi „izbušio“ FS Srednjobosanskog kantona sa željom da ostane i u narednom četverogodišnjem mandatu na vlasti i da bude, uz Begića i Ljubojevića, glavna spona sa UEFA i FIFA, odnosno „na izvoru“. Darko Ljubojević je prije četiri godine srušio Skupštinsku odluku FS Republike Srpske zarad funkcije na koju ga je postavio element sa karakterom inostranosti, pa je sada platio ceh. Veliko je pitanje kakva je sudbina Begića i Beusa, jer su i oni vansistemski predstavnici fudbala, nemaju autentičnu bazu.

Zato se Begić, Beus i Ljubojević išli u inostranstvo da traže novi mandat „tročlanog Predsjedništva“ zanemarujući sve legalne fudbalske institucije u entitetima i Bosni i Hercegovini „trujući“ – da ništa nije regularno, da ništa ne valja, da su samo oni ispravni! Na taj način neistinama žele da spasu mandat Ljubojeviću. Kakav-takav.

S obzirom da je Republika Srpska rekla svoje o Darku Ljubojeviću, Begić i Beus traže srpskom elementu svog mozaika novu funkciju, a ona će po svemu sudeći biti u Komisiji za posredovanje i savjetovanje Fudbalskog saveza BiH, ako i ona ne bude ukinuta… Hoće li Ljubojević ponovo srušiti odluku Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske?

Kaže naš narod: „kako siješ, tako i žanješ!“

prijedor24h