Otac prepoznao sina dok je čitao novine, a potom ga odveo u policijsku stanicu!

Glavnim gradom Austrije najprije je prostrujala vijest o brutalnoj pljački u metro-stanici kada su dva mladića pretuklа trećeg zbog mobilnog telefona, a onda je uslijedila još jedna vijest – i to nesvakidašnja.

Kada je vidio sliku dvojice pljačkaša u novinama, jedan Srbin je među njima prepoznao svog sina i odveo ga u policijsku stanicu!

Huligani su krajem prošlog mjeseca napali jednog mladića starog 20 godina u podzemnoj stanici u Beču dok je čekao metro. Tražili su mu telefon, ali pošto je on odbijao da ima ga da, pritjerali su ga uza zid i brutalno mu glavom udarali u njega.

Na kraju su pokušali i da mu otmu mobilni, ali u tome nisu uspjeli. Žrtva je i dalje odbijala da im ga preda, pa su huligani na kraju odustali i pobjegli praznih šaka. Slučaj je prijavljen policiji koja je sprovela istragu i u nedjelju objavila snimak bezbjednosnih kamera u medijima u nadi da će neko prepoznati pljačkaše.

Nisu ni slutili da će to biti baš otac jednog od njih.

“Već sutradan u stanici policije se pojavio srpski državljanin sa sinom starim 20 godina”, saopštio je portalu Kosmo portparol policije Paul Eidenberger.

Kako prenose austrijski mediji, otac je na policijskoj potjernici prepoznao svog sina i istog trenutka je odlučio da ga preda organima reda. Mladić je, međutim, inspektorima tvrdio da “nema pojma” ko je njegov saučesnik.

Uprkos njegovim naporima da ga zaštiti, kamere su snimile i drugog pljačkaša, pa je policija i njemu ušla u trag.

ALO