Protiv aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Nevesinje Јovana Vasiljevića policija u Trebinju podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu skidanja ili povrede službenog pečata.

Izvještaj je podnesen na osnovu prijave Područne kancelarije Poreske uprave RS. Slučaj ima i dodatnu težinu zbog toga što Vasiljević obavlja odgovornu funkciju u lokalnom parlamentu.

Aktuelni predsjednik nevesinjske Skupštine Јovan Vasiljević je, kažu u Područnom centru Poreske uprave RS, prekršio Zakon o fiskalnim kasama, zbog čega je njegov ugostiteljski objekat zapečatila poreska inspekcija. Konkretno: u Vasiljevićevom ugostiteljskom objektu nisu izdavani fiskalni računi.

“Dobili smo anonimnu prijavu. da taj objekat radi. Mi smo prijavili stanici policije, oni reagovali. Došlo je do povrede pečata. Ljudi koji su došli ustanovili su da je prijava tačna”, rekao je Mirko Ćurić, direktor Područnog centra Trebinje, Poreske uprave RS.

Aktuelni predsjednik SO Nevesinje Јovan Vasiljević nije želio pred kameru, ali je u telefonskom razgovoru negirao djelo za koje ga terete. Objekat je ponovo zapečaćen.

“Obaviješten je dežurni tužilac OT Trebinje. Nakon iznesenih dokaznih radnji, ovo djelo je kvalifikovano kao krivično djelo skidanja ili povrede službenog znaka ili pečata”, kaže Siniša Laketa iz CЈB Trebinje.

Ovo je, kažu u Poreskoj upravi i policiji, jedino ovakvo prijavljeno djelo proteklih godina na području Hercegovine koje pokrivaju ove službe. Iz Poreske uprave poručuju da su pooštrili mjere u vezi sa izdavanjem fiskalnih računa.

U proteklih mjesec dana na ovom području zbog povrede Zakona, zatvoreno je 16, uglavnom, ugostiteljskih objekata.

RTRS