Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić očekuje da će, nakon hapšenja komandira bužimske jedinice “Gazije” Nisveta Porića i Safeta Isakovića, licu pravde biti priveden i komandant Petog korpusa tzv. Armije BiH Atif Dudaković.

– Riječ je o hapšenju nižerazrednih pripadnika Petog korupusa tzv. Armije BiH, ali, nažalost, po komandnoj odgovornosti još nema hapšenja Dudakovića koji je komandovao da se uništi i pali sve što je srpsko – izjavio je Dukić.

On je podsjetio da postoje brojni dokazi i video-zapisi, te izjave svjedoka o ratnim zločinima Dudakovića i pripadnika Petog korpusa tzv. Armije BiH.

Dukić kaže da je Savez logoraša Republike Srpske 2004. godine podnio Haškom tribunalu i tužilaštvima u Srbiji i Hrvatskoj svu dokumentciju o ratnim zločinima počinjenim nad Srbima u BiH i Hrvatskoj.

On je naveo da je više od 300 predmeta na ratne zločine počinjene nad Srbima u Sijekovcu, Brodu, Odžaku i zapadnokrajiškim opštinama vraćeno iz Haga na procresuiranje Tužilaštvu BiH.

– Nažalost, do danas nisu procesuirani glavni izvršioci i naredbodavci ratnih zločina počinjenih nad Srbima u ovim predmetima – zaključio je Dukić.

Izvor: SRNA