Internetom se poslednjih nekoliko nedelja šeruje inspirativno pismo studentkinje koja objašnjava kako bi odgajala svoju kćer iako ne planira da ima djecu.

“Ja zapravo ne želim djecu. Nikad nisam sanjala o svojoj deci. Ali kad bih imala dijete… posebno kćerku. Naučila bih je da ne čeka. Ništa i nikoga.

Rekla bih joj da ne čeka dječaka koji će je spasiti. Naučila bih je da je svijet uvjerio žene da su im potrebni muškarci kako bi se osjećale potpuno, i da je to debela, velika, ružna laž.

Naučila bih je da je preiskrena da bi se pravila glupom zbog nekog nesigurnog dječaka. Ne bih joj dopustila da odraste s mentalitetom ‘uspavane ljepotice’ i da očekuje nekog tipa koji će je probuditi i spasiti iz njenog dvorca.

Rekla bih joj da je već budna i da u njoj gori vatra koja može sravnati taj dvorac do temelja“, ovim riječima je studentkinja Sidni Dejvis sa Univerziteta Simpson u Kaliforniji započinje pismo koje se poslednjih nekoliko nedelji dijeli na društvenim mrežama.

Iako autorka nema namjeru nikoga da obeshrabri da pronađe partnere, glavni cilj ovog pisma je osnažiti žene i uvjeriti ih kako je važno voljeti sebe, te vjerovati da mogu postići šta god požele.

– Postavila bih svoju kćerku ispred ogledala, kao što je moja majka učinila meni, i natjerala bih je da opet i iznova ponavlja stvari koje voli o sebi, iako u tom trenutku možda ne bi u njih vjerovala. Ona to treba da čuje i ja bih se pobrinula da to tako bude.

Nakon razgovora, zagrlila bih je i rekla: Svijet je tvoj. Osvoji ga, ja ću sve vrijeme biti uz tebe – zaključuje Dejvis u svom dirljivom pismu.

mamaibeba.com