Rumenilo, ako se pravilno nenase na lice, daje vam svjež i zdrav izgled, ma koliko umorni bili. Osim pravilnog nanošenja, bitno je znati odabrati pravu nijansu rumenila.

Ne odgovaraju svakom licu iste nijanse rumenila, a ljetno doba zahtijeva tamnije nijanse rumenila, dok se za zimsko doba koriste svjetlije nijanse.

LJUBIČASTA

rumenilo-ljubicasto

Osobama s maslinastom bojom kože najbolje će odgovarati rumenila svijetloljubičaste nijanse. Morate paziti da ljubičasta nijansa daje blago ružičasti odsjaj, te da niti slučajno ne ide u boju šljive, kako ne biste izgledali predramatično.

CRVENA
rumenlo-crveno

Najtraženija boja rumenila je crvena, zbog čega je žene najviše vole koristiti. Ali, ova boja u stvari odgovara samo ženama tamne kose i tamnije puti. Ako nemate tamniju kosu i put, bolje će vam stajati svjetlije rumenilo.

ROZE

Osobama svjetlije puti i svjetlije boje kose namijenjena su roze rumenila. Ako je vaša put roze, izbjegavajte roze rumenila koja u sebi imaju šljokice i koristite mat rumenila. Ako imate mat kožu, koja je žućkaste boje i ne sjaji se, možete slobodno koristiti roze rumenilo sa šljokicama.
rumenilo-roze

RUŽIČASTA

Brinetama sa tamnijim tenom odlično stoji tamnije ružičasto rumenilo. Tek kada brineta na tamniji ten nanese tamnije ružičasto rumenilo, njeno lice će izgledati svježije. Osim brinetama, i plavušama može savršeno pristajati tamnija boja ružičastog rumenila, ali samo ako plavuša ima tamniju boju kože.
rumenilo-ruzicasto

TAMNIJE NIJANSE + foto: tamnije nijanse

Ako se odlučite za tamnije rumenilo, bitno je da ga znate nanijeti, što znači da ga trebate nanositi sa postepenim i laganim prelazima, na manje površine lica. Tamnija rumenila se nanose laganim potezima četke, tako da se sjenčaju obrazi.

rumenilo-tamnije-nijanse

Savjet Prilikom nanošenja rumenila nemojte se ograničiti samo na nanošenje rumenila na jagodice lica, nego ga nanesite jednim potezom i preko brade, sljepoočnica i čela. Na taj način ćete zaokružiti lice, te ujedno i izgledali manje našminkano.

NN