U Prijedoru je danas otvoren Sajam mladih preduzetnika na kojem će do kraja godine svoje radove, preduzetničke sposobnosti i usluge predstaviti 12 mladih preduzetnika.
Sajam je otvoren u prodajno-izložbenom prostoru zaštitne radionice Fondacije “Zajednički put” u centru grada.

“Svi posjetioci Sajma imaće priliku da po veoma povoljnim cijenama i u preduzetničko-prazničnoj atmosferi odaberu novogodišnje poklone, nabave različite korisne proizvode ili poruče vlastitu internet stranicu”, saopšteno je danas iz Fondacije “Zajednički put”.

Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 17.00 časova radnim danima i od 10.00 do 14.00 časova subotom.

“Posjetioci Sajma će svakog radnog dana od 15.00 do 17.00 časova moći da upoznaju mlade preduzetnike, informišu se o njihovom radu i poruče proizvode krojene prema njihovim željama i potrebama. Cilj je pomoći mladima, prije svega nezaposlenim ljudima, da predstave svoje preduzetničke sposobnosti, proizvode i usluge koje stvaraju sopstvenim znanjem i vještinama”, navedeno je u saopštenju.

U ponudi su šivenje narodnih nošnji, veženje peškira, heklanje, izrada unikatnog nakita, izrada torbi i drugih krojačkih proizvoda, izrada betonske galanterije, magneta i suvenira, bravarski, krojački i kreativni predmeti i rukotvorine, izrada internet stranica, kursevi informatike i usluge internet marketinga i izrada asesoara.

Osim 11 individualnih izlagača, u sajmu učestvuje i Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven” iz Prijedora.

Sajam su organizovali Udruženje građana “Mreža novih ideja” iz Banjaluke i Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

SRNA