Pomoćnik ministra za omladinu Republike Srpske Branka Malešević danas je, povodom Međunarodnog dana mladih, obišla Treći sajam mladih preduzetnika u Prijedoru koji je okupio 16 mladih preduzetnika i četiri preduzetnička udruženja.
Ona je mladima koji su učesnici ovog sajma poručila da treba da budu uporni i istrajni u realizaciji svojih ideja i ostvarivanju svojih snova.

Maleševićeva je ovom prilikom uručila diplome za 10 mladih lidera koji su uspješno završili ovogodišnju Školu liderstva Fondacije “Zajednički put”.

“Ovo je bila prilika da obiđem ove mlade ljude i da svim mladim ljudima u Republici Srpskoj čestitam Dan mladih, poželim im svaki uspjeh i sreću u onome što žele da rade, da budu uporni i istrajni u ostvarivanju svojih snova, a mi smo tu da im pomognemo”, istakla je Maleševićeva.

Ona je dodala da je upravo ovaj Sajam mladih preduzetnika, kao i Školu liderstva, koje organizuje Fondacija “Zajednički put”, podržalo Ministartvo porodice, omladine i sporta.

“Ovo je bila prilika da se predstave mladi koji su imali ideje i vizije. Vidjeli smo niz jako lijepih ideja tako da ovi mladi ljudi mogu da obezbijede sebi mjesto pod suncem”, rekla je Maleševićeva.

Ona je ukazala na ideje mladih sa invaliditetom, koji su se na sajmu posebno istakli u svojim vještinama.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta je sa 5.000 KM podržalo Sajam preduzetništva, a sa 4.000 KM “Šestu školu liderstva”, koju Ministarstvo podržava od samog početka.

Koordinator ovog projekta iz Fondacije “Zajednički put” Branko Radinović rekao je da je cilj ovogodišnje manifestacije promocija poslovnih aktivnosti i kompetencija mladih preduzetnika.

“Svakom od učesnika je data mogućnost da predstave svoje preduzetničke sposobnosti, proizvode ili usluge i da ostvare neposredni kontakt sa potencijalnim kupcima u cilju prodaje proizvoda ili unapređenja kvaliteta rada”, rekao je novinarima Radinović.

Treći sajam mladih preduzetnika, koji je otvoren u petak, 10 avgusta, završava se u utorak, 14. avgusta, kada će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim mladim preduzetnicima prijedorske regije.