Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Savez za promjene nije ništa učinio da se Republika Srpska bolje pozicionira i zaustavlja sve projekte iz Srpske, što pokazuje i posljednji primjer Bolnice u Istočnom Sarajevu.Dodik je rekao Srni da su odluke koje donosi Savez za promjene najčešće skrivene, a kada ih objavi tada već bude kasno.

“Mnogo je tih odluka koje su donijeli, a koje ne odgovaraju suštini. Sada pokušavaju sa Bolnicom u Istočnom Sarajevu. Dali su nalog svojim ljudima u raznim strukturama, pa tako i Komisiji za žalbe da zaustave svaki projekat iz Republike Srpske i to čine”, dodao je Dodik.

Dodik je napomenu da je Vlada Srpske za izgradnju Bolnice u Istočnom Sarajevu obezbijedila 55 miliona KM.

“Umjesto da počnemo da gradimo bolnicu u Istočnom Sarajevu i to završimo u rekordnom roku, mi sada imamo probleme zato što je samo neko rekao – sve što dolazi iz Republike Srpske zaustavite”, rekao je Dodik.

On je dodao da je Savez za promjene tako zaustavio i projekte Međunarodnog monetarnog fonda i sve projekte na koje mogu da utiču, što govori o tome kakva je njihova namjera prema Republici Srpskoj, što ih ni u čemu ne razdvaja od SDA.

Dodik je napomenuo da stranke okupljene oko Saveza za promjene nisu u protekle dvije godine problematizovale nijedno pitanje na nivou BiH, obećavale su, kako kaže, kule i gradove i sve slagale, a pokazale su se neosnovane i njihove tvrdnje o kriminalizaciji rukovodstva Republike Srpske jer za to nije bilo dokaza.

“Imali su sve u rukama da nešto dokažu i ništa nisu dokazali. Sada se ljute ko uvrijeđene strine što neko u ime njih nije nešto učinio da bi oni mogli da javno govore o tome. Radi se o tome ima li osnova ili nema, a ne o željama i frustracijama”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, njihova fama o tome da navodno nešto više znaju najbolje se vidi u činjenici da njihovi kadrovi zanemaruju pitanje narasle opasnosti od terorizma i vehabizma u BiH, minimiziraju broj, značaj i pokušavaju da sebi pribave neke nove oblike odlučivanja.

“Pokazali su se kao jedna sterilna, neproduktivna i nesposobna struktura koja nije ništa učinila da se Republika Srpska bolje pozicionira i krene dalje”, zaključio je Dodik.

SRNA