U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti slično vrijeme kao prethodnih dana uz velike razlike u temperaturi vazduha od oblačnih do sunčanih predjela.

Јutro je hladno sa mrazom i maglom po kotlinama, a u toku dana na sjeveru će biti pretežno oblačno i hladno, u ostalim predjelima sunčano i toplije.

Zbog temperaturne inverzije i dalje će najtoplije biti na planinama i u Hercegovini, a najhladnije u nizijama na sjeveru blizu rijeke Save.

Popodne na sjeveru djelimično razvedravanje pa će u pojedinim predjelima biti kraćih sunčanih perioda.

Najviša dnevna temperatura vazduha u oblačnim i maglovitim predjelima biće ispod nule, u sunčanim od tri do osam,a na jugu do 15 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Krupa na Uni minus devet, Šipovo minus osam, Foča i Ribnik minus sedam, Banjaluka, Prijedor i Novi Grad minus pet, Mrkonjić Grad minus četiri, Srbac i Rudo minus tri, Bijeljina, Zvornik, Sokolac, Han Pijesak, Srebrenica, Višegrad, Kalinovik i Čemerno minus dva, Nevesinje minus jedan, Gacko nula, Mrakovica dva, Trebinje šest i Mostar osam stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA