Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je današnji tradicionalni prijem za predstavnike svih vjerskih zajednica sa područja grada  bio prilika da se razmijene mišljenja o uslovima u kojima se živi u gradu Prijedoru, sa osvrtom na godinu na izmaku.

„ Na opšte zadovoljstvo smo konstatovali da iako je Prijedor najmultietičnija lokalna zajednica u BiH , to jedan miran grad i da su  odnosa nacionalnih grupacija  dostigli izuzetno kvalitetan nivo i da u tom pravcu treba i dalje nastaviti“rekao je Đaković novinarima nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema u Gradskoj upravi Prijedor..

djakovic-popovi-i-hodze

On se zahvalio svim vjerskim službenicima koji su zajedno sa gradskom administraciojom umnogome doprinijeli tome i uputio im čestitke povodom predstojećih novogodišnjih praznika sa željama da zajednički nastave da grade Prijedor.

Protojerej stavrofor Mladen Majkić je istakao da je ovo bila prilika da vjerski službenici svih konfesija kao ljudi razgovaraju o svim potrebnim stvarima koje jedna zajednica treba da ostvari da bi živjela srećno.

„ Mi se na ovaj način sastajemo i razgovaramo više od jedne decenije i kao što se kaže, da dogovor kuću gradi , tako i mi ovdje kao velika porodica u našem gradu želimo da razgovaramo i da našu kuću gradimo“ rekao je Majkić.

Glavni imam medžlisa Islamske zajednice Prijedor Husein Velić rekao je da se ovim tradicionalnim okupljanjem šalje pozitivna poruka o suživotu na ovom području.

„ Prilikom ovog susreta konstatovli smo da je naša saradnja na zadovoljavajućem nivou i poželjeli da ona bude  još bolja  u budućnosti koja će  oprinositi  suživotu , međusobnom miru i razumijevanju“ kazao je Velić.

Glavni imam medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amir Mahić istakao je da je ovo bila prilika da se konstatuje da živimo  u jednoj mirnoj sredini koja ima mnogo toga pozitivnog da istakne.

„ Mi želimo da na ovom našem području širimo pozitivne informacije i doprinesemo međusobnoj saradnji i razumijevanju i svemu onome što će učiniti i naš život i život svih naših sugrađana boljim i kvalitetnijim“ rekao je Mahić.

Župnik prijedorske župe Marko Vidović  i vikar episkopski grkokatoličke ukrajinske crkve u BiH Mihail Stahnek danas iz opravdanih razloga nisu prisustvovali ovom prijemu, a upravo zbog obaveza koje su  imali kao vjerski službenici.

prijedorgrad.org