Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas tradicionalni novogodišnji prijem sa predstavnike  SUBNOR-a,  Udruženja penzionera i Organizacije rezervnih vojnih starješina i tom prilikom istakao da Gradska uprava gaji izuzetne i korektne odnose sa  starijim sugrađanima i da udovoljava njihovim osnovnim ptorebama pomažući  im direktno iz budžeta grada.

„Prije svega tu mislim da Udruženje penzioenra, ali i na Udruženje boraca Narodnoooslobodilačkog rata i danas smo evocirali uspomene i dogovorili se kako ćemo nastaviti daljeda radimo i sarađujemo“ izjavio je Đaković novinarima nakon ovog prijema.

Predsjednik  republičke organizacije SUBNOR-a Blagoja Gajić istakao je da je ova praksa prijema zaživjela odavno te da po pitanju odnosa među ljudima , grad Prijedor `bije` izuzetna glas.

„Ponosan  sam kad mi neko kaže ` e vi iz Prijedora, lako je vama` i mislim da ćemo i ubuduće nastaviti da taj  odnos među našim građanima i kadrova bude odnos u interesu i građanina, i radnika i seljaka i službenika“ kazao je Gajić.

On je dodao da su članovi SUBNOR-a izuzetno zadovoljni odnosom koje gradska uprava ima prema njima, borcima iz Drugog svjetskog rata i načinu na koji se obilježavaju i njeguju tekovine naorodnooslobodičake borbe .

„Na ovom skupu smo se dogovorili  da još veću  pažnju posvetimo bistama naših  narodnih heroja i partizanskim  grobljima i grobljima žrtava fašističkog terora“ istakao je Gajić.

Predsjednik Udruženja penzionera Slobodan Brdar je izjavio da je ovaj prijem bio prilika da se sumiraju rezultati saradnje  sa Gradskom upravom koja je dugogodišnja i na zavidnom nivou.

„ Ovo Udruženje je na osnovu dugogodišnje saradnje sa gradskom administracijom , računajući i odobrena sredstva za 2017.godinu, dobilo 2,3 miliona KM i  od tih sredstava podijeljeno  je 14 500  KM jednokratne novčane pomoći i upućeno  3300 naših članova  u banjsko-klimatska liječilišta širom Republike Srpske „ naglasio je Brdar.

prijedorgrad.org