Neke čudne stvari su počele da se događaju u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor, a na posljednjoj sjednici Komiteta za hitna pitanja u 2016. godini Goran Mikanović je podnio ostavku.

Nekadašnji fudbaler „rudara“ pismenim putem je istakao da u daljem periodu ne može više da bude član tijela koje je preuzelo rukovođenje klubom nakon odlaska predsjednika Branislava Rokvića i njegovog Upravnog odbora koji je bio podijeljen.

-Zbog privatnih i poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti da obavljam funkciju u klubu – napisao je Goran Mikanović koji dalje nije želio da komentariše svoj potez.

Na taj način Komitet za hitna pitanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedor ostao je sa dva člana, predsjednikom Daliborom Majkićem i članom Rankom Vučkovićem koji je inače i jedan od petorice članova novog saziva Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH iz Republike Srpske.

Na narednom sastanku bi trebalo da bude razmatrano da li će ovo tijelo biti pounjeno trećim članom s obzirom da je uz njega bio, u ulozi savjetnika Drago Milošević, ili će se pristupiti konstituisanju novog Upravnog odbora.

Poslije jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske Prijedorčani se nalaze na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka za liderom banjalučkim Borcem.

prijedor24h