Dva maskirana napadača otela su od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona službeno vozilo udaljivši se, potom, u nepoznatom pravcu.

Dogodilo se to sinoć oko 21.30 sati u Burgulama kod Tuzle, a prema prvim informacijama, naoružani razbojnici su dvojicu policajaca na dužnosti, istjerali iz vozila, a onda se udaljili s mjesta događaja.

Kako nezvanično saznaje N1, saobraćajna patrola, odnosno, pripadnici MUP-a TK bili su na lokalnoj autobuskoj stanici gdje su vršili redovne kontrole. Dvije maskirane i nepoznate osobe, sa automatskom puškom i pištoljem prišle su policiji. Nakon toga razoružali su policjace i oteli im službeno policijsko auto i pobjegli. Oštećeno auto je u toku noći pronađeno u naselju Ljepunice.

Kako su mještani Brgula kazali reporterki N1, nakon krađe nastalo je opsadno stanje na magistralnom putu Tuzla- Orašje jer je veliki broj policajaca sa dugim cijevima i pripadnika specijalne policije pojavio na licu mjesta.

Kako je za N1 ispričao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova TK Izudin Šarić, više informacija o ovom događaju bit će poznato naknadno.

N1