Novoimenovani direktor Borca Dejan Lukendić bio je u zvaničnoj poseti Fudbalskom klubu Rudar Prijedor i razgovarao sa predsednikom „rudara“ Daliborom Majkićem u vezi prelaska veziste Bojana Burazora na banjalučki Gradski stadion.

Već duže vremena na relaciji dva krajiška prvoligaša sevaju iskre, a Prijedorčani su nedavno optužili Banjalučane za nekorektnost kada je u pitanju prelazak Burazora iz kluba u klub. Lukendić je tražio od čelnika „rudara“ da ustupe kvalitetnog vezistu i svog najboljeg fudbalera u jesenjem dijelu prvenstva Republike Srpske bez naknade, predlažući da od narednog transfera koji napravi njegov klub Rudar Prijedoru uplati 20 odsto novca. Ovakvu ponudu Lukendić je pravdao lošom finansijskom situacijom u Borcu i nemogućnosti da plate obeštećenje za igrača kojem ističe ugovor na leto.

S druge strane Prijedorčani se nisu složili sa ponudom Borca već su tražili od Banjalučana samo onoliko novca koliko su do sada uložili u Bojana Burazora, a to iznosi između 25.000 i 30.000 maraka i da bez toga ne mogu dalje da razgovaraju. Predsednik „rudara“ Dalibor Majkić je insistirao na ovom novcu kako bi Odbor za hitna pitanja FK Rudar Prijedor koji je doneo odluku da Burazor ne može preći ni u jedan klub iz Prve lige Republike Srpske mogao istu da preinači. Priejdorčani su prigovorili Lukendiću i na nekorektnosti Borca u celoj priči, a operativac crveno-plavih se pravdao činjenicom da je tek odnedavno na direktorskoj funkciji.

Nikakav definitivan dogovor nije postignut kada je u pitanju budući status Burazora, ali je ostavljen prostor za nastavak razgovora jer je Lukendić obećao da će sa ovim stavom Prijedorčana upoznati Upravni odbor svog kluba. U narednih nekoliko dana bi trebalo da dođe do novog susreta i pregovora predstavnika dva kluba.

Međutim, kako god završi ova zavrzlama oko Bojana Burazora treba istaći da je pomak u normalizaciji zategnutih odnosa dva kluba napravljen i da ohrabruje činjenica da su predstavnici Rudar Prijedora i Borca seli za isti sto da se dogovaraju što u prethodnom periodu nije bila praksa, zbog obostranih oštrih retoričkih nastupa.

EuroBlic