Posle godinu dana provedenih u austrijskom niželigašu Lilienfeldu, gde se odlično snašao i uklopio, postizao golove i bio jedan od najboljih igrača, iskusni levokrilni ofanzivac Vedran Kantar, zbog papirologije ove zime postao je slobodan igrač.

-Sve je došlo nekako neočekivano, iznenada, saopšteno nam je u klubu da smo svi slobodni, dobili smo ispisnice i brisovnice. Tako su prekinuti moji planovi vezani za bližu budućnost, ali šta da se radi, tako je to u fudbalu. Austrija je iza mene, igranje u ovoj zemlji je dodatno iskustvo koje ću pokušati da primenim na proleće u nekoj novoj sredini – rekao je Vedran Kantar.

Dete Rudar Prijedora, nekada kapiten i najbolji igrač Prijedorčana iako bukvalno do juče nije bio na „fudbalskom tržištu“ u BiH sama pojava u rodnom gradu pokrenula je priču povratka u matični, ali i neke druge klubove u Republici Srpskoj i BiH.

-Iskreno, i mene su zatekli neki pozivi od bivših klubova i pokušaj razgovora, ali još uvek nisam odlučio šta i kuda, u kom pravcu. Pre svega želim o svemu dobro da razmislim, konsultujem se sa porodicom, odabrem pravu sredinu. Ne žurim trenutno, do kraja zimskog prelaznog roka ima još dosta vremena – nastavio je Kantar.

Nastupao je, pored matičnog Rudar Prijedora, za banjalučki Borac, Zrinjski iz Mostara i Vitez, igra i golovi u dresu austrijskog Lilienfelda mogu da ga preporuče svugde. Ipak, nekako provejava glavno pitanje: povratak u Rudar Prijedor?

-Ništa nije nemoguće, ali trenutno ne razmišljam u tom pravcu. Želja mi je da odem u inostranstvo, ono ima prioritet. Rudar Prijedor nosim u srcu, ali trenutno sam daleko u razmišljanjima od povratka. Mada… Nalazim se na novom početku – ostao je pomalo zagonetan Vedran Kantar.

prijedor24h