D.V. iz Prijedora osumnjičen je da je kao odgovorno lice u Zanatskoj zadruzi nenamenski utrošio sredstva iz Programa novog zapošljavanja u poljoprivrednim zadrugama i da je za oko 3.255 KM oštetio Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

– On je od marta do oktobra 2014. Nenamenski utrošio novčana sredstva koja je na osnovu Ugovora o sufinansiranju Programa novog zapošljavanja radnika u poljoprivrednim zadrugama uplatio Zavod za zapošljavanje Srpske – saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbednosti.

D.V. je deo uplaćenih sredstava u iznosu od 2.995 KM upotrebio za plaćanje doprinosa za sebe po osnovu radnog odnosa, iako je znao da su odobrena novčana sredstva u iznosu od oko 3.255 KM, koja su uplaćena u drugoj tranši, namenjena za sufinansiranje zapošljavanja novih radnika.

Na navedeni način prijavljeni je za sebe ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.995 KM, dok je za za Zanatsku zadrugu ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.255 KM, koliko iznosi materijalna šteta pričinjena Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske.

Srna/EuroBlic