Grad Prijedor raspisao je danas javni poziv za realizaciju programa “Razvoj biznisa marginalizovanih grupa žena”, za šta su grad Prijedor i USAID obezbijedili po 30.000 KM, prenosi Srna
Cilj programa je ekonomsko jačanje nezaposlenih žena iz marginalizovanih grupa u svrhu samozapošljavanja, pokretanjem preduzetničke djelatnosti na području Prijedora.

Pravo na dodjelu sredstava imaju nezaposlene žene mlađe od 30 godina, žrtve nasilja, samohrane majke, žene sa invaliditetom, majke djece sa invaliditetom i žene koje žive na selu, i koje će svoju samostalnu djelatnost obavljati u ruralnom području.

Maksimalna sredstva za jednu korisnicu, odnosno jednu poslovnu ideju iznose 10.000 KM, od čega je do 70 odsto predviđeno za opremu i repromaterijal, a do 30 odsto za troškove poslovanja kao što su doprinosi, porezi i takse.

Za sve zainteresovane korisnice biće organizovana edukacija o popunjavanju obrasca prijave i izradi biznis plana 13. marta u Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD”.

Javni poziv objavljen je na veb stranici gradske uprave www.prijedorgrad.org i u današnjem izdanju sedmičnih lokalnih novina “Kozarski vjesnik”.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana. Odabir i prijedlog finansiranja biznisa vršiće komisija koju će imenovati gradonačelnik Prijedora.