Istragom je utvrđeno da je maloletna devojka iz Prijedora sama pala u reku Sanu sa ograde splava i da nema elemenata krivičnog dela u ovom nesrećnom događaju, potvrdila je ovo za „EuroBlic“ portparol CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević.

Prema saznanjima „EuroBlica“ Duška Džever je u noći između subote i nedelje sedela na ogradi splava i u jednom momentu izgubila je ravnotežu i upala u vodu.

Nezvanično, videonadzor u ovom objektu nije zabeležio nesrećni događaj, jer kamere ne hvataju taj ugao splava.

Dok se očekuje vest o pronalasku maloletnice, Prijedorčani su u šoku. Kako je došlo do pada pitaju se i njeni školski drugari.

Prema njihovim rečima bolovala je od epilepsije i budući da znaju da je imala nedavo epileptične napade, u međusobnim razgovorima to i pominju kao mogući uzrok.

Jedan od sagovornika, ispričao nam je da je Duška bila u društvu jednog momka na vanjskom delu splava. Nakon što je pala u vodu, on je u pomoć pozvao drugara.

Mesto pada odmah su osvetlili baterijama sa mobilnih aparata, ali nisu videli nikakve tragove nesrećne devojke u vodi.

Prema rečima oca jednog dečaka koji je bio na splavu te noći odmah su pozvali policiju.

-Hteli su da skoče za njom, ali zaustavili su ih ostali, jer je bio mrak i visok nivo reke. Sana je bila veoma brza i ništa se nije videlo u vodi, pitanje je bi li preživeli da su skočili – pita se jedan od roditelja mladića.

Prema rečima roditelja koji su dolazili do obale reke Sane u nadi da će dobiti bilo kakvu pozitivnu vest, tu kobnu noć Duška je bila na rođendanu drugarice sa kojom je pohađala treći razred smera tehničar drumskog saobraćaja u Mašinskoj školi.

– Deca su bila u jednom kafiću na Urijama, oko ponoći Duška je sa nekim drugaricama otišla sa rođendana na splav, dok su devojka koja je slavila rođendan i još neki drugari ostali gore i otišli kućama, verovatno su to veče pili i alkohol – zaključuje Prijedorčanin.

Treći dan potrage

Potraga za telom Duške Džever (17) iz Prijedora koja je u nedelju pala u Sanu danas je ušla u treći dan.

Obale reke Sane neprekidno obilaze policijski službenici CJB Prijedor, rekla je za „EuroBlic“ portparolka CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević ističući da CJB Prijedor u ovom slučaju neće saopštiti identitet žrtve, jer je ona maloletna.

Policijski službenici stalno su na terenu, obilaze obale reke Sane u potrazi za tragovima, trenutno su kod mosta na Bereku, razgovaraju sa ribarima i meštanima naselja uz obalu Sanu kako bi došli do nekih saznanja- izjavila je Alendarević.

I pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, od jutros ponovo pretražuju reku Sanu, potvrdio je komandir TVJ Prijedor Nebojša Miljuš.

– Prijedorski vatrogasci krenuli su nizvodno čamcem, dok su vatrogasci iz Novog Grada krenuli prema nama, opet ćemo pretražiti obe obale Sane od Prijedora do Novog Grada – kaže Miljuš.

Potragu otežavaju vremenski uslovi i kiša koja uz kraće prekide, pada od nedelje.

Vodostaj reke Sane je visok a voda zamućena zbog čega se ronioci i ne mogu uključiti u potragu.

EuroBlic