Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je preduzeće “MM-Plastik”, smješteno u industrijskoj zoni “Celpak”, dobar primjer saradnje preduzetnika i gradske uprave.
“Mislim da je ovo dobar primjer kako je moguć način saradnje između gradske uprave, Agencije za razvoj “Preda” i preduzeća u razvoju. Ovo je primjer firme koja je krenula od poslovnog inkubatora, a danas se razvija evo ovdje u industrijskoj zoni”, rekao je Đaković.

On je poručio da je poslovni inkubator na raspolaganju svima koji planiraju pokretanje proizvodne djelatnosti, pri čemu mogu računati na pomoć gradske uprave i Agencije “Preda”.

Preduzeće “MM-Plastik” osnovano je prije desetak godina sa jednim radnikom i jednom mašinom u prostoriji u poslovnom inkubatoru koji podržava Agencija za ekonomski razvoj “PREDA-PD” i Gradska uprava Prijedor.

Vlasnik preduzeća Drago Mandić rekao je novinarima da je u međuvremenu uspostavljena saradnja sa austrijskom firmom “Eurosnap”, a zahvaljujući dobrim uslovima koje obezbjeđuje gradska uprava firma je nastavila razvoj.

Na lokaciji u prijedorskoj industrijskoj zoni prošle godine je izgrađen novi poslovni objekat površine 450 kvadratnih metara.

“Firma danas ima devet velikih mašina za brozganje plastike, pogon za dizajn i sito štampu, te zapošljava 16 radnika” izjavio je Mandić.

On je dodao da je u prošloj godini proizvedeno više od 1,3 miliona raznih plastičnih pozicija, od kojih je preko 90 odsto plasirano na strano tržište, a da se samo jedan mali dio prodaje na domaćem tržištu.

“Za ovu godinu plan proizvodnje je oko 750.000 nosača za automobilske tablice, 250.000 lajsni koje idu na te nosače i 300.000 drugih jedinica, rekao je Mandić.

On je dodao da očekuje proširenje asortimana čime bi bila otvorena mogućnost zapošljavanja većeg broja radnika.

SRNA