Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas sa saradnicima firme  Roundliner BH  d.o.o i  MM-PLASTIK  d.o.o. koje svoju djelatnost obavljaju u Industrijskoj zoni ” Celpak” te firmu Metalna industrija / MIP/ d.o.o. Prijedor.

Povod posjete i razgovor sa ovim privrednicima je bio sagledavanje uslova u kojima posluju i ostvareni poslovni rezultati , kao i planovi za narednu godinu.

Firma MIP d.o.o. Prijedor je osnovana 1963. godine, a pretežna djelatnost je proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Danas zapošljava više od sto radnika, dok svoje proizvode izvoze širom EU. Ovo je jedna od rijetkih firmi u regionu prepoznata po kapacitetima za izradu visokogabaritnih metalnih konstrukcija i sklopova, a modernizaciju mašinskog parka rade kontinuirano i usklađuju sa potrebama tržišta.

Firma Roundliner BH d.o.o. je osnovana 2020. godine, i bavi se proizvodnjom ambalaže od plastičnih masa / industrijskih vreća/. Ovo preduzeće planira proširenje proizvodnje u narednoj godini, kada će biti zaposleno novih četrdesetak radnika.

MM PLASTIK d.o.o. Prijedor je poslovno preduzeće osnovano 2006. godine, bavi se preradom plastičnih masa brizganjem. Uz postojeću proizvodnju i kapacitet zaposlenih radnika, menadžment preduzeća planira u 2024.godini proširenje proizvodnih pogona, nabavku novih mašina i zapošljavanje novih radnika.

Gradonačelnik je istakao da je Gradska uprava , kada su u pitanju firme koje posluju u Industrijskoj zoni ” Celpak” nastojao da realizuje projekte koje se odnose na infrastrukturu u ovoj zoni.

Grad Prijedor kroz različite vidove podrške podstiče privrednu proizvodnju i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, dok gradonačelnik Slobodan Javor u narednom periodu planira nastavak obilaska privrednika, radi sagledavanja situacije i unapređenja partnerskog odnosa sa prijedorskim privrednicima.

Izvor: prijedorgrad