Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je razgovao danas sa direktorom i vlasnikom firme MM Plastik Dragom Mandićem o početku proizvodnje vizira .

Gradonačelnik je pozdravio spremnost ovog prijedoskog privrednika da se u aktuelnim uslovima nepovoljnim za proizvodnju, odluči na ovakav korak.
” Riječ je o našoj firmi koja posluje u Industrijskoj zoni Celpak i koja već godinama sarađuje sa Gradskom upravom Prijedor od Preduzetničkog Inkubatora do Industrijske zone i koja ima uspješnu proizvodnju koja je bazirana na okvire za tablice i sada je asortiman proizvoda proširio na proizvodnju aktuelnih zaštitnih vizira”, rekao je Đaković.
Vlasnik i direktor firrme MM Plastik Drago Mandić je gradonačelnika upoznao sa svim iskušenjima sa kojima se sretao da u doba pandemije krene u proizvodnju vizira.
“Korona je uticala da je bilo teško doći do materijala i do određenih firmi koje to mogu brzo odraditi pa je ovo bila malo veća investicija, a posao sam želio da uradim za 20 dana . Na kraju je i urađeno za 20 dana, ali morao se platiti duplo više”, rekao je Mandić.
On je gradonačelniku pokazao prve uzorke ovih kvalitetnih vizira , kao i sa podatkom da će donirati 100 vizira za Dom zdravlja, 150 za Bolnicu ” Doktor Mladen Stojanović” i 50 za Gradsku upravu Prijedor.
Gradonačelnik se na kraju razgovora zahvalio na ovoj donaciji, koja je po riječima Mandića vrijedna oko 3000 KM.

Izvor: prijedorgrad