Fudbalski klub Radnik Urije iz Prijedora izdao je saopštenje u kojem želi da obavesti fudbalsku javnost u Republici Srpskoj vezano za posedovanje određenih igrališta u Gradu na Sani. U saopštenju koje prenosimo u celosti, uz redakcijsku korekturu, piše:

„Želimo da upoznamo javnost da FK Radnik Urije ne koristi više teren u Tukovima i ujedno se zahvaljujemo ovoj Mesnoj zajednici, FK Tukovi, a posebno sekretaru tog kluba Miloradu Mrđi na korektnoj saradnji i pomoći koje su pružali našem klubu u protekle skoro četiri godine. Naime FK Radnik Urije je nakon iseljavanja sa stadiona bivšeg FK Žitopromet iz Orlovaca svoje aktivnosti, treninge i utakmice u redovnim takmičenjima seniorskih i omladinskih liga obavljao u ovom naselju. Redak je primer da u današnjem vremenu da neko, kao što su predstavnici FK Tukovi, izađu u susret nekome na ovakav način bez finansijske nadoknade i naš klub im je na tome zahvalan i veliki dužnik. U narednom periodu shodno našim mogućnostima na sportskom i drugom planu imaju naš klub otvoren za sve vrste pomoći…“

U saopštenju potpisanom samo kao „FK Radnik Urije“ dalje stoji:

„Zahvaljujemo se takođe i svim građanama Tukova koji su nesebično davali podršku našem klubu. Imali su ljubitelji fudbala priliku da gledaju velik broj kvalitetnih utakmica i protivnika u svim ligama i takmičenjima. FK Radnik Urije će ispuniti sve svoje obaveze preuzete prilikom dolaska na ovaj stadion i vratiti u prvobitno stanje što se tiče infrastrutture i opreme potrebne za nesmetano funkcionisanje. FK Radnik Urije će u narednom periodu pokušati trajno da reši svoj osnovni problem i nakon četiri godine veoma teškog funkcionisanja postati stabilan klub. Saradnja sa Tukovima je završena na obostrano zadovoljstvo, a sigurno je da i fudbalskim radinicima sa područja ovog naselja želimo da se u što skorijem roku organizuju i naprave svoj klub“.

Na kraju Radnik Urije je napisao i ovo u saopštenju:

„Želimo ovom prilikom i reći da smo poslednjih godina bili izloženi i raznoraznim pritiscima iz određenih krugova i mi, i ljudi iz ovog naselja, zbog našeg boravka na ovom terenu, a zahvaljujući korektnom odnosu i nada sve sportskom duhu i isključivo sportskim motivima smo sve prevazišli tako da su sve zlonamerne priče za vreme i sad nakon našeg odlaska neutemeljene“.