Nakon što je dvanaest željezničara napustilo banjalučku stanicu, ostali su u virtuelnoj vezi. Na Fejzbuk grupi “Gladni željezničari”, svakodnevno komuniciraju i govore o svom problemu. Njima su se pridružile kolege širom Srpske.

Šta su mediji prenosili, mišljenja radnika, ali i građana koji su ih podržavali-sve to može se vidjeti na njihovoj stranici spasa. Listajući podugačak spisak problema u virtuelnom razgovoru, Boris Šukalo kaže da im je grupa koja sada broji preko 1.000 članova, puno pomogla.

“Ta grupa je istinski stvorena, to su radnici na Željeznici, od opravnika, mašinovođa skretničara, to su radnici koji privređuju željeznicu i njih je najviše sve ovo pogodilo.“Masovnija je, da bi sada imala već 1300 članova koji učestvuju u svakodnevnom, sa postovima, komentarima, sugestijama, kritikama, pohvalama, tako da je sada stranica jako aktivna”, rekao je član Samostalnog sindikata saobraćajno transportne djelatnosti ŽRS Boris Šukalo.

I Čedomir Knežević koji je prvi počeo štrajk glađu je član grupe. Zahvaljujući društvenoj mreži, njihov život se proširio internetom, priča Čedo.

“Sav taj naš život, mi njega predstavljamo direktno na mrežu, sa mreže na svoje profile i svako dalje šalje svojim prijateljima, na druge strane, tako da ljudi bukvalno uz pomoć interneta sa kojima imamo vezu bukvalno na čemu smo. Uspjeh u svakom slučaju dolazi kada zainteresujemo ljude iz medijskoh kuća kroz to sve”, rekao je Knežević.

Svakodnevnom komunikacijom željezničari planiraju sljedeće korake. Upozoravaju da su spremni i na novi štrajk ukoliko se protiv njih pokrene disciplinski postupak.

ATV