Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je da će, kada je riječ o sredstvima u okviru mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja, akcenat biti stavljen na izrazito nerazvijene opštine.

Rešićeva je rekla da je tokom današnjeg razgovora sa direktorom Kancelarije za saradnju pri Ambasadi Švajcarske u BiH Barbarom Detviler Šojer istaknuto da bi za nerazvijene opštine trebalo izraditi poseban program u vezi sa njihovim učešćem u projektima koje finansira Vlada Švajcarske.

“Riječ je o lokalnim zajednicama koje, zbog nedostatka adekvatnog kadra i ostalih komponenti, ne mogu da konkurišu na javne pozive za dodjelu sredstava za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Srpskoj”, rekla je Rešićeva.

Saradnja resornog ministarstva i Kancelarije za saradnju pri Ambasadi Švajcarske u BiH biće nastavljena, poruka je sa ovoga sastanka, na kojem je bilo riječi i o dokumentu “Strategija saradnje Švajcarske u BiH 2017-2020. godine”, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Izvor: SRNA/RTRS